Gheorghe Hagi se retrage de la Viitorul Constanţa

Gheorghe Hagi (foto) şi-a anunţat, duminică, demisia din funcţia de manager al echipei de fotbal FC Viitorul Constanţa.
”Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcţia de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanţa, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 – 1 august 2020 şi alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câştiga­rea campionatului României, a Cupei Româ­niei şi Supercupei României”, a anunţat fostul mare fotbalist.
Decizia vine după ce FC Viitorul, care a terminat play-out-ul pe primul loc, a pierdut ultimele două partide ale sezonului, 0-2 cu FC Hermannstadt (deplasare) şi 0-3 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (acasă).
”Voi rămâne în continuare în cadrul Aca­demiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona con­ceptul tehnic al Centrului de copii şi juniori. Împreună cu preşedintele clubului (Gheorghe Po­pescu, n. red.) va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanţa, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-şi cunoaşte e­chipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1”, a mai precizat Hagi.
Gheorghe Hagi (55 de ani) a mai antrenat în cariera sa naţionala României, dar şi echipele Bursaspor, Gala­ta­saray (de două ori), Politehnica Timişoara şi Steaua Buc­u­reşti. Palmaresul său mai cuprinde, pe lângă Liga I (2016-17), Cupa României (2018-19) şi Supercupa României (2019), şi Cupa Turciei, câştigată cu Galata­saray, în 2005. El a fondat Academia Hagi în 2009, care a reuşit să obţină numeroase trofee naţionale de juniori, la diferite categorii de vârstă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.