Geoparcul Dinozaurilor, subiectul expoziţiei „Periplu ancestral“, din Capitală

Adriana Clej

O interesantă expoziţie de artă vizuală, rezultată în urma colaborării dintre Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti (UNARTE), în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, a fost vernisată la sala de conferinţe a Muzeului Nicolae Minovici, din Capitală. Expoziţia, intitulată „Periplu ancestral“, este deschisă până în 19 noiembrie a.c.
De remarcat este faptul că lucrările expuse au ca sursă de inspiraţie Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului şi povestea Pământului spusă prin intermediul rocilor şi al fosilelor. Studenţii anului II de la Departamentul de Design Textil şi Arte Textile din cadrul UNARTE şi-au pus în valoare imaginaţia şi talentul pentru a oferi publicului o călătorie în timpul geologic prin intermediul unei expoziţii. Studentele coordonate de conf. dr. Daniela Frumuşeanu au arătat viziunea lor artistică asupra acestei călătorii în timp, prin intermediul studiilor de desen şi culoare, al compoziţiilor decorative realizate pe suport din hârtie sau material textil, utilizând tehnici tradiţionale şi neconvenţionale. Tot în cadrul expoziţiei, publicul poate admira fotografiile Andreei Zahn, absolventă a Departamentului Arte Textile Ambientale, inspirate de rocile şi culorile Geoparcului Luberon din Franţa.
De asemenea, şi eleva Petra Lînaru, în vârstă de 16 ani, a expus lucrări care au sursă de inspiraţie Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului. Petra este elevă la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg şi ambasador cultural al Geoparcului.
Vernisajul a fost completat de un recital de muzică folk susţinut de artiştii Dana Florian şi Julian Camine, din Franţa. „Periplu ancestral“ continuă firesc seria evenimentelor culturale rezultate în urma parteneriatului dintre Universitatea din Bucureşti, administrator al Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului şi UNARTE, iniţiat în 2014. Curatorii şi organizatorii expoziţiei sunt conf. dr. Daniela Frumuşeanu, de la UNARTE, şi lect. dr. Alexandru Andrăşanu, de la Facultatea de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti, directorul Geoparcului Dinozaurilor din Ţara Haţegului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
West Deva joacă azi pe teren propriu

Echipa de futsal West Deva va întâlni azi pe Dinamo Leonardo Oradea, într-o partidă contând pentru etapa a VII-a a...

ACS Şirineasa a învins pe Inter Petrila într-un meci amical

Liderul seriei a IV-a din Liga a III-a, ACS Şirineasa, a învins campioana en-titre a judeţului Hunedoara, Inter Petrila, scor...

CS Hunedoara a devenit lider solitar în Liga a IV-a

Trupa de pe Cerna a câştigat derbiul cu Retezatul Haţeg, scor 3-0, şi s-a distanţat în fruntea clasamentului principalului eşalon...

Închide