„Generalul” caricaturii româneşti expune la Deva

13 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

„Masca… râdă-n PANDEMIE!” este titlul unei expoziţii de ca­ricatură, semnată de lugo­jeanul Cristinel Vecerdea – CRIV, care va fi vernisată joi, 15 octombrie 2020, la ora 17:00, pe platoul din faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.
Expoziţia reuneşte apro­xi­mativ 50 de lucrări ale artis­tului supranumit de presă ”Ge­neralul” caricaturii ro­mâ­neşti şi va fi deschisă până du­minică, 15 noiembrie 2020. Lucrările vor fi expuse în holul principal al Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, astfel încât să poată fi ad­mirate de pe platoul din zona fân­tânii muzicale.
Evenimentul este orga­ni­zat de Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Dră­gan Muntean”.
Participarea publicului la eveniment este liberă.
Cristinel Stelian Nicolae Vecerdea – CRIV (61 ani) este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi ”Nicolae Bălcescu”. A debutat în caricatură pe 1 aprilie 1979. Lucrările sale au fost publicate în presa civilă şi militară. Multe dintre acestea se află, astăzi, în colecţii particulare din ţară şi din străinătate. A ilustrat cărţi ale mai multor scriitori români.

Are în palmares peste 80 de premii şi trofee obţinute la saloane de caricatură şi festivaluri de umor din Europa, Asia, Africa şi America.
Armata României i-a acordat trofeul ”Omul Anului 2019”, în cadrul Galei ”Omul Anului” pe care o organizează începând din 2010. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Cursa prieteniei” – dusă la bun sfârşit de Avram Iancu

Maximilian Gânju Polisportivul din Petroşani, Avram Iancu (foto), şi-a mai trecut în portofoliul de redutabil înotător o cursă de anduranţă,...

Ce ne facem cu noul virus? Situaţia devine alarmantă

Adriana Năstase Situaţia nu arată deloc bine în ceea ce priveşte cazurile de Covid din judeţ. Ieri s-au mai adăugat...

FOTBAL. Naţionala României joacă cu Austria

Nici nu s-au încheiat bine ecourile după eşecul din partida cu Norvegia, joc pierdut lamentabil de echipa naţională a României,...

Închide