„Generalul” caricaturii româneşti expune la Deva

„Masca… râdă-n PANDEMIE!” este titlul unei expoziţii de ca­ricatură, semnată de lugo­jeanul Cristinel Vecerdea – CRIV, care va fi vernisată joi, 15 octombrie 2020, la ora 17:00, pe platoul din faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.
Expoziţia reuneşte apro­xi­mativ 50 de lucrări ale artis­tului supranumit de presă ”Ge­neralul” caricaturii ro­mâ­neşti şi va fi deschisă până du­minică, 15 noiembrie 2020. Lucrările vor fi expuse în holul principal al Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, astfel încât să poată fi ad­mirate de pe platoul din zona fân­tânii muzicale.
Evenimentul este orga­ni­zat de Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Dră­gan Muntean”.
Participarea publicului la eveniment este liberă.
Cristinel Stelian Nicolae Vecerdea – CRIV (61 ani) este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi ”Nicolae Bălcescu”. A debutat în caricatură pe 1 aprilie 1979. Lucrările sale au fost publicate în presa civilă şi militară. Multe dintre acestea se află, astăzi, în colecţii particulare din ţară şi din străinătate. A ilustrat cărţi ale mai multor scriitori români.

Are în palmares peste 80 de premii şi trofee obţinute la saloane de caricatură şi festivaluri de umor din Europa, Asia, Africa şi America.
Armata României i-a acordat trofeul ”Omul Anului 2019”, în cadrul Galei ”Omul Anului” pe care o organizează începând din 2010. (Biroul de presă al Primăriei Deva)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare