„Cursa prieteniei” – dusă la bun sfârşit de Avram Iancu

13 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Polisportivul din Petroşani, Avram Iancu (foto), şi-a mai trecut în portofoliul de redutabil înotător o cursă de anduranţă, asta după ce a înotat aproape 74 de kilometri pe braţul Sfântu Gheorghe al Dunării.

„După 73.85 de kilometri, 19 ore si 14 mi­nute de înot, cu o viteză medie de 3.8 km la oră, am ajuns la Sfântu Gheorghe şi dincolo de el, până la Marea cea Neagră! A fost un efort mult mai mare decât cel preconizat. Mă bucur că am dus la capăt această cursă a pri­e­te­niei!”, a scris pe pagina sa de socializare Avram Iancu.
Cursa n-a fost deloc uşoară chiar dacă Iancu este renumit pentru parcurgerea înot a unor distanţe extrem de mari. Vremea a fost capricioasă, iar apa în răcire accentuată, astfel că Avram Iancu a încheiat cursa cu o zi mai târziu decât îşi planificase. Alături de Avram Iancu, în cursa de pe braţul Sfântu Gheorghe au fost doi caiacişti, Călin Ene şi Adrian Moritz.
Bibliotecarul din Petroşani a intrat în apă joi, 8 octombrie, şi iniţial şi-a propus să o în­cheie a doua zi, însă ploaia şi problemele lo­gis­tice l-au ţinut departe de fluviu cel puţin 24 de ore, astfel încât a terminat cursa luni, 12 octombrie. Avram Iancu şi-a propus ca anul viitor să înoate şi în braţul Chilia al Dunării. După ce a înotat 89 de zile pe Du­năre, Avram Iancu a devenit primul român no­minalizat de World Open Water Swimming Association la titlul Man of the Year, 2017, la înotul în ape deschise.
Avram Iancu este cunoscut pentru perfor­manţele sale sportive. El a mai traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ce ne facem cu noul virus? Situaţia devine alarmantă

Adriana Năstase Situaţia nu arată deloc bine în ceea ce priveşte cazurile de Covid din judeţ. Ieri s-au mai adăugat...

FOTBAL. Naţionala României joacă cu Austria

Nici nu s-au încheiat bine ecourile după eşecul din partida cu Norvegia, joc pierdut lamentabil de echipa naţională a României,...

TENIS DE MASĂ. Mondialele de juniori anulate

Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori, prevăzute între 29 no­iembrie şi 6 decembrie la Guimaraes (Portugalia), au fost...

Închide