Gafă a celor de la ANI în cazul Deliei Băda?

15 ianuarie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Delia Băda (foto), a fost declarată în stare de incompatibilitate de către cei de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Dar, lucrurile stau cu totul altfel decât susţin „specialiştii“ de la ANI, potrivit celor afirmate de Delia Băda, în prezent consilier juridic la DSP Hunedoara.

„Nu poate deţine alte funcţii”
„În perioada 08 aprilie-08 octombrie 2019, Delia Băda a deţinut funcţia publică de consilier juridic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara simultan cu exercitarea funcţiei de manager interimar în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul ANI.
„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit căruia „(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”, se mai arată în comunicatul respectiv.

S-a suspendat din funcţia de la DSP
Contactată, Delia Băda ne-a comunicat că totul este foarte clar, nu a fost în nici o incompatibilitate.
„Anul trecut, în 4 aprilie, m-am suspendat din funcţia de consilier juridic al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. În 8 aprilie 2019, printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, am fost numită manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. La DSP am fost suspendată din funcţia respectivă, evident, nu mai încasam salariul de acolo, ci de la spital, ca manager. Tot anul trecut, în luna octombrie, am depus la ANI documentele care arată situaţia, după ce m-au sunat cei de acolo că aş putea fi considerată în stare de incompatibilitate. Nu am primit nici un raport, am văzut şi eu ce a apărut pe site-ul Agenţiei. O voi da în judecată pe funcţionara care s-a ocupat de dosarul meu, deoarece i-am dus documentele, care arată că am respectat legea. Şi, trebuia să primesc raportul respectiv, înainte să facă publică ANI decizia. Funcţionara respectivă mi-a adus un prejudiciu de imagine”, a declarat Delia Băda, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Laie de la scularoe spune:

    Ooooooo da!!!! Si cand si angajat-o pe capabila aia de fiica ta la morga, tu fiind director, erai tot cinstita!

  2. radar spune:

    seamana cu BUZE DULCI din serialul M.A.S.H.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dispute pe tema alegerilor anticipate şi a primarilor în două tururi

După ultimele declaraţii publice, actualii guvernanţi pregătesc alegerea primarilor în două tururi şi alegeri anticipate.

Anunt Finante 2

Anunt Finante 1

Închide