Dispute pe tema alegerilor anticipate şi a primarilor în două tururi

15 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După ultimele declaraţii publice, actualii guvernanţi pregătesc alegerea primarilor în două tururi şi alegeri anticipate.
„Aşa nu se mai poate. PSD, partidul fake news, trebuie făcut praf, nu doar învins. (Re)începem războiul total contra PSD!“, a scris deputatul PNL Florin Roman, ieri, pe pagina sa de Facebook. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, la Palatul Cotroceni, că Guvernul Ludovic Orban va promova un pachet legislativ prin care alegerea primarilor se va face ca în trecut, prin două tururi.

„Vor anticipate, ca să nu fie penalizaţi apoi“
Pe de altă parte, PSD acuză PNL că nu dublează alocaţiile pentru copii, asta deşi pentru această măsură s-ar fi putut găsi finanţare în bugetul de stat, adăugând că liberalii vor, în schimb, alegeri parlamentare anticipate, pentru că nu doresc să aplice majorările de pensii şi salarii de la 1 septembrie. „Dacă ar vrea cu adevărat, Guvernul PNL putea plăti chiar de acum alocaţiile dublate pentru copii. Dar nu vor să o facă. În schimb, vor anticipate ca să anuleze ulterior măsura fără să mai poată fi penalizaţi la vot”, a spus, ieri, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.
MESAGERUL HUNEDOREAN a întrebat parlamentari şi primari din judeţ cum văd ei aceste propuneri ale PNL?

„Nu ştiu ce să mai facă, de disperare“
Deputatul PSD de Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a afirmat că „liberalii fac doar un joc care nu e în concordanţă cu democraţia. Nu se schimbă regulile în timpul jocului. Adică, vor să modifice, să se aleagă primarii în două tururi, acum, când mai sunt mai puţin de şase luni până la alegerile locale. Nu mai ştiu ce să facă, liberalii, de disperare. Dacă vor reuşi, cred că asta le va veni, totuşi, de hac. Îi vom zdrobi, la alegeri!“. Referitor la postarea deputatul Roman, liderul social-democraţilor hunedoreni a spus că el crede că liberalul are nevoie de un consult medical. „Cred că deputatul Florin Roman are nevoie de un control medical, dacă a putut să scrie aşa ceva pe contul său de Facebook. Probabil are tensiunea oscilantă“, a adăugat Nistor.

„Soluţia cea mai bună, anticipatele“
Senatoarea PNL Carmen Hărău susţine că soluţia cea mai bună pentru România şi pentru români sunt alegerile anticipate. „Jocul politic trebuie restartat. Intenţionăm să ne asumăm răspunderea pe acte normative care, în opinia PNL, sunt oneste şi generează un nivel mai crescut de reprezentativitate. De aceea, propunem alegeri în două tururi, la locale. În ceea ce priveşte pensiile speciale, proiectul PNL a trecut de Senat şi are avizul Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor. Dacă proiectul nostru de eliminare a pensiilor speciale nu va trece în Parlament, atunci vom găsi o altă modalitate de a înlătura pensiile speciale, şi, odată cu asta, să nu mai avem români speciali faţă de majoritatea românilor”, a declarat senatoarea PNL.

„Cei în funcţie pot câştiga din primul tur“
Primarul PNL al comunei Ilia, Marius Omotă, spune că este de acord cu alegerea primarilor în două tururi. „Este foarte bine. Astfel, în două tururi, vom avea situaţia în care primarul va fi ales, clar, cu o majoritate de voturi. Dacă este şi primar în funcţie şi a făcut ceva pentru comunitatea pe care o conduce, sigur va câştiga alegerile din primul tur, obţinând peste 50 la sută din voturi”, a afirmat primarul comunei Ilia, Marius Omotă.

„Am simţit-o pe pielea mea“
Primarul Pro România al oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, susţine că e de acord cu alegerea în două tururi. „Am simţit-o pe pielea mea, în 2012, când am fost ales cu 33 la sută din voturi. Apoi, am văzut că lumea nu mă prea cunoştea, nu mă analizase suficient de bine. De aceea, consider că e bine să fie alegeri în două tururi, aşa e corect. Iar primarii în funcţie nu sunt în pericol, ceea ce se vorbeşte, că se fac coaliţii, sunt doar prostii”, a spus primarul din Simeria.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunt Finante 2

Anunt Finante 1

Fotbal. Cupa firmelor şi instituţiilor, ediţia I

Aşa cum a stabilit FRF, campioanele judeţelor Alba şi Hunedoara, câştigătoare ale „Trofeului Campionilor“ din aceste judeţe, în cadrul competiţiei...

Închide