Futsal. Egalitate în derbiul dintre Autobergamo şi Informatica

Nicolae Gavrea

Primul derbi al actualului sezon s-a desfăşurat duminică seară în Sala Sporturilor din Deva, întâlnirea dintre ultimele două campioane ale României la futsal fiind aşteptată de iubitorii acestui sport.

Întâlnirea a fost până la urmă un meci de o mare intensitate, disputat într-un ritm alert, dar cu puţine ocazii clare de gol. Aflate la egalitate de puncte, în clasament, atât Informatica cât şi Autobergamo au pregătit strategii speciale pentru acest joc şi putem afirma că ambele formaţii s-au închis bine în apărare, blocând culoarele spre poartă ale adversarilor, unde au fost prezenţi doi portari în formă, Iancu, respectiv Toniţă.
Primul şut pe poartă a fost al gazdelor: şutul lui Tacot a ocolit bara porţii lui Iancu. Stoica, Bondar, din nou Tacot, Obadă şi Chapu şi-au încercat şi ei tirul, fără rezultat pe tabelă. Prima ocazie de gol notabilă a fost în min.4, când Obadă l-a găsit cu o pasă excelentă în diagonală pe Chapu, dar acesta din apropierea porţii a ratat, trimiţând mai întâi în portar, apoi peste transversală. Peste nici un minut a fost rândul lui Obadă să apară la finalizare pe contraatac, cu Andre în rol de servant, dar Vlad Iancu a ieşit bine la blocaj. Teka în două rânduri, Tacot singur cu portarul, Chapu, Andre şi Obadă încearcă poarta din toate poziţiile, dar fie nu găsesc ţinta, fie se opune Iancu.
Timişorenii au ieşit şi ei la atac după mijlocul primei reprize, foarte periculos, dar atacul lui Bondar din min.16 a fost oprit excelent, portarul devean trimiţând în corner, iar apoi Mimi Stoica a fost blocat în două rânduri de Toniţă, prima oară la un şut respins cu piciorul de portarul devean cu un reflex extraordinar, a doua oară când i-a închis bine unghiul. Devenii au răspuns cu Pânzaru care a trimis de două ori ca şi Obadă balonul pe lângă poarta Informaticii, iar pe final de repriză Toniţă a scos în corner şutul lui Bondar, şi cele două formaţii au intrat la vestiare fără gol înscris.
În prima parte a reprizei secunde s-au înscris şi cele două goluri ale partidei. După ce Obadă şi Ovsiannikov au fost blocaţi de Iancu, respectiv Toniţă, a venit primul gol, neaşteptat după cursul jocului. În min. 22 Deco – coordonatorul jocului echipei timişorene, el fiind la originea celor mai periculoase atacuri – l-a găsit cu o pasă excelentă pe Ovsiannikov şi internaţionalul ucrainean a expediat un balon fără speranţă pentru portarul devean.
Devenii au trecut apoi la asediul porţii timişorene: Obadă a ratat o preluare din poziţie bună la o pasă a lui Chapu şi Toniţă s-a opus majorării scorului la şutul lui Ilaş, bine servit de acelaşi Deco.
În min. 25 s-a restabilit egalitatea pe tabela de scor: mingea a circulat perfect în atacul lui Autobergamo pe traseul Obadă – Pânzaru – Andre şi foarte tânărul jucător brazilian a finalizat pentru 1 – 1. Brazilianul Sasse Andre Luis putea deveni eroul partidei de duminică, însă la şuturile lui s-a opus Iancu în două rânduri, prima oară un reflex cu piciorul, a doua oară fiind exact pe direcţia voleului său.
A urmat o perioadă de joc în care au apărut marile ratări, componenţii ambelor echipe părând obosiţi după efortul extraordinar depus. O dublă ocazie Andre – şut respins de Iancu – şi Ferreira – a reluat în bară din apropiere (min. 28), din nou Ferreira – balon scos de pe linia porţii de Iancu în acelaşi minut, Stoica – minge trimisă prin faţa porţii goale (min. 30) şi Bondar – scăpat singur pe contraatac a şutat milimetric pe lângă bară (min. 31) puteau aduce golul – posibil al victoriei – pentru echipele lor. Stoica, Obadă, Ferreira şi Biro au mai apărut la finalizare în faze ofensive, dar fără efect pe tabelă.
Ultima mare ocazie a oaspeţilor s-a consemnat în penultimul minut de joc, când acelaşi Deco l-a servit excelent pe Mimi Stoica, dar şutul acestuia a ost deviat de către Toniţă până la Tacot, care a respins din faţa porţii goale. Gazdele au trecut pe lângă gol în ultimele secunde de joc, Iancu a avut un reflex salvator la şutul lui Ferreira, şi partida s-a încheiat la egalitate, 1-1. Să notăm că arbitrul bucureştean Gabriel Gherman a făcut din nou spectacol prin deciziile eronate pe care le-a luat, una chiar la finalul partidei, când l-a eliminat pe antrenorul devenilor Cilleros pentru… protestele pe care oricum arbitrul nu le-a înţeles deloc pe parcursul jocului..
Autobergamo Deva: Toniţă, Savu – Pânzaru, Obadă, Tacot, Chapu, Biro, Teka, Ferreira, Andre, Varela, Toader. Antrenor – Luis Fonseca Cilleros
Informatica Timişoara: Iancu, Voin, Lungu – Stoica, Deco, Bondar, Ovsiannikov, Flavio, Daniel, Pedro, Valadares, Ilaş, Lupu, Ruxandari. Antrenor – Robert Lupu
Rezultatele etapei:
Dunărea Călăraşi – Imperial Wet 6 – 5
Gloria Buzău – Politehnica Iaşi 0 – 2
Autobergamo Deva – Informatica Timişoara 1 – 1
United Galaţi – Clujana Cluj s-a jucat aseară
FK Odorheiu – Bukovina Vicov se joacă astăzi
Clasament după trei etape:
1. Autobergamo 7 puncte (golaveraj 30 – 7)
2. Informatica 7 p. (14 – 4)
3. Odorheiu 6 p. (14 – 7)
4. Dunărea 6 p. (13 – 10)
5. Imperial 3 p. (20 – 12)
6. United 3* p. (10 – 4)
7. Politehnica 3 p. (8 – 11)
8. Gloria 0 p. (4 – 20)
9. Clujana 0 p. (5 – 23)
10. Bukovina 0 p. (5 – 25)
* echipă penalizată cu 3 puncte
Etapa viitoare, 7 octombrie
Informatica Timişoara – Imperial Wet
Politehnica Iaşi – Dunărea Călăraşi
Clujana Cluj – Gloria Buzău
Bukovina Vicov – United Galaţi
Autobergamo Deva – FK Odorheiu

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.