S-a stabilit primul termen la judecarea apelului lui Adrian Stoicoi

Maximilian Gânju

Condamnat pentru infracţiunea de spălare de bani, Adrian Stoicoi (foto), zis „Adi Bocşeru“, a făcut apel la sentinţă. Acţiunea sa va fi luată în discuţie la finele acestei luni. Stoicoi este unul dintre cei mai cunoscuţi braconieri de comori dacice din Munţii Orăştiei.
Acesta a fost judecat pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani, în legătură cu descoperirea ilegală şi traficarea unor tezaure antice provenite din zona cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia. A primit doi ani de închisoare, dar i s-a adăugat o altă pedeapsă primită într-un alt dosar, astfel că are de ispăşit patru ani de detenţie. Totul depinde însă de verdictul dat de completul de apel, acesta atacând soluţia Tribunalului Hunedoara. Primul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 25 octombrie 2018.
În anul 2016, au fost efectuate mai multe percheziţii la domiciliile unor persoane, printre acestea numărându-se şi casele lui Stoicoi din Orăştie şi Grădiştea de Munte. Anchetatorii au recuperat mai multe piese de patrimoniu, respectiv trei statuete din bronz reprezentând zeităţi antice (Seraphis, Minerva şi Jupiter), o cupă metalică şi trei monede Koson din aur, unele dintre piesele de patrimoniu fiind descoperite la Adrian Stoicoi. Totodată, acesta a fost acuzat că a ascuns în apropierea casei sale un tezaur de 138 de monede Koson din aur, din care a vândut unei persoane o monedă contra sumei de 700 de euro. Tezaurul a fost descoperit din întâmplare de nişte copii care se jucau în acea zonă şi a fost predat autorităţilor statului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.