FUTSAL: Autobergamo urcă pe locul 2 în clasament

Autobergamo a reuşit în etapa cu numărul opt o victorie în faţa unui adversar de calibru, una dintre echipele rivale în lupta pentru titlul din acest sezon. Cu Adrian Moţ în calitate de antrenor pe banca tehnică, devenii au învins cu 5 – 3 pe Imperial Wet Miercurea Ciuc şi au revenit pe poziţia a doua în Liga întâi, la două puncte în spatele liderului United Galaţi.

Gazdele au început mai bine şi Obadă, Pânzaru şi Ferreira au încercat poarta adversă încă din primele minute, evidenţiindu-l pe Dospinescu. Toniţă a intervenit şi el salvator la şuturile periculoase ale lui Covaci şi Cristi Matei. Alvaro a deschis repede scorul, în minutul 6, la o pasă primită de la Covaci.
Devenii au contat pe Biro, Varela, Pânzaru, Ferreira şi Noe în acţiunile la poarta adversă nefinalizate, iar oaspeţii au replicat prin ocaziile ratate de fraţii Matei şi Covaci. Obadă a egalat după o combinaţie frumoasă cu Biro şi Ferreira, apoi Pânzaru a înscris la capătul unui contraatac iniţiat de Noe. Deva îşi putea majora avantajul, însă Noe, Obadă sau Varela au irosit şanse mari de gol.
Cristi Matei a înscris pentru echipa din Miercurea Ciuc, în penultimul minut din prima repriză şi la pauză scorul a fost egal: 2 – 2.
În partea secundă a partidei, Autobergamo a atacat, Imperial s-a apărat, oaspeţii fiind însă foarte periculoşi pe contraatac. Ocaziile lui Alvaro şi Robert Matei au prefaţat golul lui Bermusell de la jumătatea reprizei. Din acel moment pe teren a existat o singură echipă şi Obadă, Noe, Tacot şi Pânzaru au irosit şansă după şansă de gol. Egalarea a venit cu cinci minute înainte de final, când gazdele au scos portarul şi Andre a înscris din apropiere. Autobergamo a continuat să evolueze în 5 + 0 şi la 3 – 3, iar spiritul ofensiv i-a fost răsplătit prin golul lui Obadă, care a finalizat o acţiune pornită de la Ferreira şi continuată de Andre, nu înainte ca oaspeţii să aibă o bară, la şutul lui Szocs. Scorul final a fost stabilit în penultimul minut de Obadă, care a trimis un balon în poarta goală într-un moment când Imperial scosese portarul în încercarea de a obţine măcar egalul.
Aseară, Autobergamo a jucat la Iaşi cu Politehnica în ultima etapă a turului, partida terminându-se după închiderea ediţiei.
Autobergamo Deva: Toniţă, Savu – Obadă, Pânzaru, Ferreira, Tacot, Noe, Andre, Varela, Biro, Toader, Anton, Pieptea. Antrenor – Adrian Moţ
Imperial Wet: Dospinescu – Alvaro, Covaci, R. Matei, Cr. Matei, Szocs, Duque, Bermusell, Tanko, Dobri, Baltan, Bontaş. Antrenor – Cosmin Gherman
Rezultate etapa 8:
United Galaţi – Gloria Buzău 7 – 1
FK Odorheiu – Dunărea Călăraşi 3 – 3
Informatica Timişoara – Clujana Cluj 11 – 1
Autobergamo Deva – Imperial Wet 5 – 3
Bukovina Vicov – Politehnica Iaşi 3 – 8
Clasament Liga 1:
1. United Galaţi 19 puncte (45 – 13)
2. Autobergamo Deva 17 p. (61 – 21)
3. Dunărea Călăraşi 17 p. (44 – 18)
4. Informatica Timişoara 17 p. (43 – 17)
5. FK Odorheiu 14 p. (56 – 38)
6. Imperial Wet 13 p. (47 – 25)
7. Poli Iaşi 9 p. (27 – 26)
8. Gloria Buzău 6 p. (18 – 48)
9. Bukovina Vicov 0 p. (21 – 84)
10. Clujana Cluj 0 p. (14 – 86)
Etapa viitoare se derulează pe mai multe zile:
12 noiembrie
Dunărea Călăraşi – United Galaţi
Imperial Wet – FK Odorheiu
13 noiembrie
Gloria Buzău – Informatica Timişoara (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.