Furt în opt secunde!

Atât i-a trebuit unui recidivist din mu­nicipiul Hunedoara să lase o tânără, angajata unui restaurant din localitate, fără acte şi bani. Individul este dependent de droguri şi a comis şase furturi consecutive până să fie prins, toate contracronometru.
Marcel Muntean, în vârstă de 22 de ani, a fost de mai multe ori condamnat în diferite state ale Uniunii Europene pentru comiterea unor infracţiuni de furt. După ce a revenit în ţară în cursul anului 2020, pe fondul depen­denţei de substanţele etnobotanice, a con­tinuat să comită furturi pe raza municipiului Hunedoara, pentru a-şi asigura banii de dro­guri.
„În după-amiaza zilei de 12.08.2020, in­culpatul s-a deplasat la restaurantul Vintage cu intenţia de a sustrage bunuri. Întrucât an­gajaţii se aflau pe terasă, inculpatul a intrat în spatele barului şi a sustras un rucsac apar­ţinând persoanei vătămate. Durata de timp de la momentul intrării inculpatului în restau­rant şi până la momentul părăsirii acestuia este de doar 8 secunde”, arată procurorii.
Individul a luat din rucsac toţi banii, res­pectiv suma de 450 de lei. Muntean Marcel a intrat şi într-un magazin de haine second hand, de unde a furat telefonul mobil al unei angajate. În acest caz a avut nevoie de 14 secunde. Dintr-un alt restaurant a furat două rucsacuri şi o poşetă în care erau aproape 2500 de lei, o pereche de cercei şi o brăţară din aur şi valută (40 lire, 10 euro şi 5 dolari) precum şi suma de 1.700 de lei.
„Inculpatul a căutat în rucsac însă, fiind noap­te, a găsit doar suma de 1.700 de lei sumă pe care şi-a însuşit-o”, se mai arată în actul de sesizare. ”Lovitura” cea mai mare a dat-o la o pizzerie de unde a furat peste 5000 de lei. Angajaţii au făcut greşeala să lase casa de marcat nesupravegheată, astfel că Muntean a deschis sertarul şi a luat încasările, adică suma de 5.430 de lei. Recidivistul a fost acuzat de furt calificat şi condamnat de Judecătoria Hunedoara la pe­deapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare cu exe­cutare. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare