Politica si administratie

Funcţioneazã în formaţie redusã

05 Cristian Grigoras Pres tin PD-L4755

Nicolle Ebner

 Partidele din alianţa PSD-PDL nu se grăbesc să-şi înlocuiască reprezentanţii din Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH), eliberaţi din funcţii la sfârşitul lunii trecute.

Grigoraş a apelat la instanţa de contencios administrativ…
Consilierii judeţeni Cristian Grigoraş-PDL (foto) şi Sorin Vasilescu -PSD au avut la dispoziţie o lună, pentru a ataca în contencios administrativ decizia CJH de eliberare din funcţia de consilier judeţean. Doar consilierul judeţean PDL a atacat în instanţă hotărârea, iar democrat-liberalii hunedoreni spun că nu se grăbesc să ia nici o decizie de înlocuire a colegului lor, până când instanţa  nu se pronunţă. Preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu, este de părere că Ordonanţa 37/2009 „este încă destul de discutabilă, şi nu ne grăbim. Odată înlocuit consilierul judeţean Sorin Vasilescu, nu-l mai putem aduce înapoi şi ar fi regretabil ca din cauza unei legi interpretabile, un consilier judeţean să-şi piardă mandatul. Nu vom numi un succesor al lui, până când ordonanţa nu va mai lăsa loc de interpretări”. Reprezentanţii celor două partide spun că diminuarea grupurilor politice din cadrul CJH nu afectează interesele partidelor.

Nu existau motive de amânare
După şedinţa din 26 iunie, posturile de consilieri judeţeni ale reprezentanţilor PDL şi PSD, Cristian Grigoraş, respectiv Sorin Vasilescu, au devenit vacante. CJH a decis încetarea de drept a celor două mandate, pe motiv de incompatibilitate între calitatea de consilier judeţean şi funcţiile de conducere deţinute de cei doi. La acea vreme, consilierii PDL au pus la îndoială legalitatea demersului făcut de preşedintele CJH, Mircea Ioan Moloţ, de încetare a celor două mandate, şi au propus amânarea deciziei, până când instituţiile abilitate vor clarifica nominal situaţia fiecărui consilier judeţean, care este şi director al unei instituţii deconcentrate. Moloţ nu a fost de acord cu amânarea schimbării consilierilor Cristian Grigoraş şi Sorin Vasilescu, deoarece adresele de la ANI şi legislaţia în vigoare sunt foarte clare cu privire la starea de incompatibilitate a celor doi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura