Actualitate

Funcționara acuzată de fals, condamnată

Totul a ieșit la iveală după ce un lo­calnic s-a dus la Primăria Aninoasa și a des­coperit că un funcționar l-a ”recă­să­torit” cu fosta consoartă. Omul di­vor­țase printr-un acord încheiat în fața ofițerului de stare civilă de la Primăria Aninoasa, dar funcționarul a emis un certificat de divorț fals și și-ar fi băgat în buzunar taxa de 500 de lei.

Chemat în fața instanței
Bărbatul divorțase de ceva ani și și-a găsit o nouă iubită cu care a decis să-și refacă viața. A mers cu ea la primărie să depună actele de căsă­torie, dar după câteva zile a fost che­mat la instituție pentru a i se aduce la cunoștință că este deja căsătorit. Omul a rămas cu gura căscată, dar cum nu se putea face nimic a fost obli­gat să se ducă la judecată. Localnicul a prezentat actele de divorț pe care le avea, moment în care cei din primărie și-au adus aminte că o angajată fal­si­ficase foarte multe documente și i-au comunicat că „certificatul de divorț” este fals, motiv pentru care a fost îndrumat către instanța de judecată. Funcționara a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.

A recunoscut totul
În fața instanței, funcționara a re­cu­noscut acuzațiile și a cerut să fie ju­decată în baza procedurii simplificate. Funcționara a declarat în fața jude­cătorilor că nu a avut timpul fizic ne­ce­sar să refacă actele deoarece urma să plece în străinătate. Judecătoria Petroșani a condamnat-o pe fosta angajată a Primăriei Aninoasa la 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Instanța a amânat aplicarea pedepsei de 10 luni închisoare pe un termen de su­pra­veghere de 2 ani, sentința nefiind definitivă. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.