Actualitate

Procurorii anchetează vaccinările la chiuvetă din județ

Adriana Năstase

Procurorii de la DNA-Serviciul Teritorial Alba Iulia au demarat o anchetă privind vaccinarea falsă, denumită popular „la chiuvetă”, cu vaccinul Johnson&Johnson.

Documente solicitate
Potrivit directorul exe­cu­tiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei (me­da­lion), cei de la DNA Alba au solicitat toate documentele privind fișele de triaj și consim­ță­mân­tul persoa­nelor care au fost vaccinate cu acest ser contra Covid.
„Au dat documentele cu vaccinările de la Drive Thru din parcarea de la Auchan, din Deva și cele de la Spitalul municipal din Orăștie. Este vorba de aproximativ 2.600 de cazuri la Spitalul din Orăștie și aproape 11.000 la Drive Thru-ul din Deva. Inițial, pro­curorii au cerut toate documentele de vac­ci­nare, dar apoi au revenit că doar cele cu serul Johnson&Johnson. Am trimis toate do­cumentele solicitate”, a declarat Sebastian Mezei, șeful DSP Hunedoara.

Sume între 1.000 și 1.150 de lei
Recent, doi medici de familie au fost arestaţi preventiv fiind acuzaţi că au emis mai multe certificate de vaccinare anti-COVID-19 fără ca vaccinarea să fie realizată în realitate. Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi medici de familie. Cei doi au solicitat şi primit sume cuprinse între 1.000 şi 1.150 de lei de la trei persoane pentru a le emite certificate de vaccinare anti-COVID-19, fără ca vaccinul să fie administrat în realitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.