Fulgerul a făcut scrum aparatele electrocasnice

Maximilian Gânju

Furtuna de marţi după amiază a provocat pagube însemnate în municipiul Vulcan, după ce un fulger a lovit un bloc de locuinţe şi a făcut scrum toate aparatele electronice şi electrocasnice ale familiilor din imobil.

Locuinţele, asigurate de primărie

Oamenii povestesc că marţi, în jurul orei 16, aproape din senin s-a înnorat şi a început să plouă foarte tare. Apoi, trei fulgere aproape consecutive, au lovit în centrul localităţii şi atunci a fost afectat şi blocul lor. „A trăsnit de trei ori şi s-a oprit totul, şi cablul TV şi tot. Ce aveam în priză s-a defectat imediat, televizor, calculator. Vrem să vedem dacă ne despăgubeşte cineva, deoarece locuinţele sunt asigurate”, susţine unul dintre păgubiţi. Fulgerul a lovit în blocul G8 de pe Aleea Muncii din Vulcan, un bloc de locuinţe sociale aflat în proprietatea primăriei din localitate. Dealtfel, asigurarea imobilului a fost făcută de municipalitate, însă se refră la clădire. „Blocul nu a fost afectat de fulger, doar şi eu am văzut când a trăsnit, doar locuiesc în apropiere. Posibil ca la electronice să fi fost ceva, şi la mine au sărit siguranţele dar nici vorbă de pagube. Vă daţi seama că dacă fulgera în bloc, lua foc totul”, a declarat ieri, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Locatarii au făcut reclamaţie la furnizorul de energie electrică. „Am făcut o sesizare la ENEL. Am primit un număr de înregistrare şi în câteva zile va veni aici o comisie”, mai spun cei afectaţi. Nu doar locatarii blocului social sunt păgubiţi, ci şi alţii din imobilele din zonă. Astfel, mai mulţi cetăţeni din alte şase blocuri de locuinţe au făcut plângere către distribuitorul de energie electrică pentru pagubele produse de o fluctuaţie de tensiune, provocată la rândul ei de un fulger.

S-a produs şi un incendiu

Aproape în acelaşi timp, un fulger a provocat şi un incendiu la o fabrică din municipiul învecinat, Lupeni. “La primirea apelului la 112, la faţa locului s-au deplasat prima dată pompierii de la Uricani, apoi două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri din Petroşani. În hală se aflau mai multe materiale textile, baloţi, dar şi unelte care au ars”, au precizat reprezentanţii Detaşamentului de Pompieri Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare