Hunedorenii dau nãvalã cu cererile pentru locuinţe

Zi de zi, hunedorenii iau cu asalt primăria, pentru a solicita o locuinţă socială. Oamenii sunt disperaţi, deoarece nu au un acoperiş deasupra capului.

Nu pot onora toate solicitările

De fiecare dată când primarul ori viceprimarul municipiului au program de audienţe, cel puţin 50 de hunedoreni se înghesuie pe coridoarele primăriei pentru a le cere edililor o locuinţă socială. Deşi majoritatea dintre ei întrunesc condiţiile necesare pentru a primi o astfel de locuinţă, reprezentanţii primăriei nu le pot face pe plac. „În acest moment sunt înregistrate peste 1.000 de cereri pentru locuinţele din fondul locativ al primăriei, însă nu dispunem decât de 464 de apartamente şi de 260 de garsoniere, şi, evident, toate sunt ocupate. Ne aflăm, practic, în imposibilitatea de a onora aceste cereri, problema locuinţelor sociale fiind veche, moştenită din administraţie în administraţie“, a declarat viceprimarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Rău platnicii le vor face loc următorilor de pe listă

Pentru că există o avalanşă de asemenea solicitări, conducerea instituţiei vrea să găsească, totuşi, o rezolvare. Astfel, va fi efectuată o verificare a locuinţelor sociale. „Vom putea afla câte dintre ele sunt folosite, într-adevăr, deoarece avem informaţii că mulţi dintre locatari ar fi plecaţi la muncă în străinătate. De asemenea, vom verifica datoriile înregistrate de cei care beneficiază de apartamente sau garsoniere de la primărie. În cazurile în care vom identifica datorii mari, vom trece la executarea silită a locatarilor respectivi. Apoi, locuinţele lor vor putea fi repartizate celor care sunt îndreptăţiţi să beneficieze de ele. Dorim să preluăm şi câteva dintre blocurile nefinalizate, de pe raza municipiului, pentru a fi transformate în apartamente sociale“, spune Bobouţanu. Anual, Primăria municipiului Hunedoara suportă cheltuieli de aproximativ 100.000 lei, pentru subvenţionarea chiriilor pentru locuinţele sociale. (C. Ghenea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare