Frigul şi zăpada au „înmuiat” protestele în judeţ

Mircea Lepădatu
Carmen Cosman

Manifestările împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a guvernanţilor au continuat în judeţ şi în weekend, ele fiind organizate în Brad, Deva, Orăştie, Hunedoara şi Petroşani. Remarca principală ar fi că numărul celor ieşiţi în stradă s-a diminuat considerabil, faţă de începutul săptămânii.

La Deva, un nucleu de radicali şi vreo câţiva gură-cască
La Deva, în Piaţa Victoriei, s-au strâns în fiecare din cele trei zile de weekend, aproximativ 50 de persoane, ieri chiar mai puţine. De fapt, au fost cam aceleaşi persoane care s-au alăturat de la începutul manifestărilor celor patru-cinci „protestatari de profesie”, şi care formează nucleul activ şi radical al manifestanţilor din municipiul reşedinţă al judeţului. S-au scandat, în principal, aceleaşi revendicări – Jos Băsescu!, Jos Boc!, Demisia!. Fireşte, şi la Deva, ca şi în celelalte localităţi, în jurul celor care au ieşit la protest, s-au mai strâns pe parcurs şi oameni ieşiţi la plimbare, care s-au oprit în jurul statuii lui Decebal, să-şi mai dea cu părerea despre ceea ce se întâmplă.

La Petroşani, marele marş – un mare fâs
La Petroşani, forţele jandarmereşti s-au mobilizat puternic, vineri dimineaţa – au fost aduse şi ajutoare din judeţele limitrofe Văii Jiului – pentru marşul de protest organizat de Liga Pensionarilor Mineri, care trebuia să ţină între orele 11-16 şi la care era anunţat că vor participa 2.000 de persoane. Jandarmii s-au mobilizat aproape degeaba, deoarece la marele marş s-au adunat cam vreo 50 de oameni, acţiunea dovedindu-se un mare fâs. Nici protestele „de  noapte” – le spunem aşa, deoarece ele încep doar după ora 19 – n-au fost mai grozave. În toate cele trei zile de weekend, au mai mărşăluit pe străzile din Petroşani cam între 30 şi 50 de contestatari. Se pare că studenţii din Petroşani, care erau sufletul mişcării de protest de aici, s-au cam săturat să se plimbe prin frig, preferând să se exprime pe reţelele de socializare de pe Internet. Deci, tinerii  ţin legătura pe Facebook, unde au creat o pagină specială, intitulată „Manifestare în Valea Jiului”, unde deja poartă discuţii contradictorii.

„Mobilizaţi” de activiştii politici
În celelalte trei municipii, unde protestele au continuat în acest weekend, adică la Hunedoara, Brad şi Orăştie, participarea a fost la fel de slabă ca şi la Deva şi Petroşani. Se pare că, în toate localităţile unde s-au mai desfăşurat proteste în ultimele trei zile, o parte dintre cei care au mai ieşit în stradă au fost „mobilizaţi” de activiştii politici ai partidelor din opoziţie.

10 comentarii la „Frigul şi zăpada au „înmuiat” protestele în judeţ

 • 23 ianuarie 2012 la 8:21
  Legătură permanentă

  Pentru ce sa protestam am fost in fiecare zi ,in primele zile am primit din partea USL 50 lei ,dar apoi numai 30 lei ,am fost si la mitingul de la Bucuresti ,mi sau promis 200 lei mancare si bautura la discretie ,am primit doar 100 ,si nimic de mancare si baut ,asa ca mai satam acasa .

 • 23 ianuarie 2012 la 9:36
  Legătură permanentă

  Eugene,esti mincinos ca mai toti PDL-istii.Apropo,daca zici ca ai primit atatia bani,banuiesc ca ai platit impozit,altfel este evaziune.Vezi ce mananci.

 • 23 ianuarie 2012 la 9:42
  Legătură permanentă

  Ce sa faci ???- E criza mare !!!
  Revolutionarii lui „tata iliescu ” au avut 20 de milioane !!! Aia da si a tinut si aproape 20 de ani !!!
  Ca si la greci s.a.m.d….
  Dar sa mai trecem si la treaba ca este destula in tara, ar mai trebui curatate si gunoaiele,toate fosilele vechiului regim , asa ca sa nu-i speriem pe cei care vor sa vina sa investeasca in Romania.
  Cu ” nu ne vindem tara” au mai pierdut odata USLASII alegerilii !!
  Poate un nou „Bumbesti -Livezeni ” s-ar potrivi mai bine !!!

 • 23 ianuarie 2012 la 10:15
  Legătură permanentă

  Ai dreptate Tavi, trebuie ***ăţate gunoaiele şi fosilele, da,da alea ca tine!!!Lasă-te de comentarii!!! Nu vezi că eşti ridicol, PORTOCALIULE ???!!!

 • 23 ianuarie 2012 la 11:34
  Legătură permanentă

  Mihai nu sunt Pd-list ,sunt in PNL din 2007,nu am platit impozit bani sunt de la partid, este timpul sa se spuna adevarul ,cum crezi tu manifestatile erau spontate fix la ora 16 ,daca era ceva spontan si nu organizat ,cum de au venit primari liberali din judet si consilierii, puteau sa demonstreze si la ei in comune, dar spontan au venit fix la ora 16 in Deva.

 • 23 ianuarie 2012 la 12:41
  Legătură permanentă

  La Petrosani seful caminelor studentesti Dacian Ciodaru si presdintele Liga Pensionarilor Mineri,Ioan Hortopan,sunt PSD-isti si cu asta am spus totul,ei nu o duc rau nu simpt criza mondiala,ei lideri PSD viseaza la cat mai mari functi pentru ei si familile lor,pe cetateanul simplu care protesteaza acum pe strazi ii vor uita repede dupa alegeri.

 • 23 ianuarie 2012 la 15:14
  Legătură permanentă

  Cine era prezent la miting ,Mircea Molot baronul local care are 25 de case ,si este cel mai mare hot ,Petre Marginean care ia 150 milioane salariu lunar ,care se dadeau mari saraci si loviti de nevoi ,in scop electoral.

 • 23 ianuarie 2012 la 23:22
  Legătură permanentă

  @Eugen.Daca esti membru PNL,cine te-a platit,PDL-ul?Si daca ai fi gasit banii trebuia sa-i declari.Hai pa.

 • 24 ianuarie 2012 la 10:01
  Legătură permanentă

  ce aparat colosal de propaganda are actualul regim politic.
  imi aduc aminte, de exemplu, de guvernarea aproape la fel de dezastruoasa a cdr, dupa care p.n.t. nu a mai intrat nici in parlament. de ce? simplu, fiindca cei din cdr/pnt nu si-au facut absolut deloc aparat de propaganda.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.