Fotbalul trage cortina

Ciprian Marinuţ

Cele două echipe hunedorene din Liga a III-a au meciuri de foc în ultima rundă a turului, programată azi şi mâine. Lidera FC Hunedoara va juca, în deplasare, cu FC Zalău (locul 6), echipa cu cel mai performant atac al seriei, iar Jiul Petroşani va primi, pe teren propriu, replica ocupantei locului doi, CS Oşorhei.

Păstrarea invincibilităţii
Lideră autoritară şi neînvinsă a seriei, FC Hunedoara are un examen dificil în ultima etapă a turului, întrucât va juca pe terenul singurei echipe care o depăşeşte la capitolul ofensiv. FC Zalău are 31 de goluri marcate în 11 partide, faţă de cele 25 ale negru-alb-albaştrilor şi se anunţă a fi un adversar complicat. Chiar şi aşa, hunedorenii ştiu că golaverajul zălăuanilor a fost umflat în faţa echipelor mai slabe şi îşi propun să câştige, pentru a-şi menţine avansul în clasament şi invincibilitatea. „Sper să ne menţinem avansul de nouă puncte faţă de următoarea clasată şi după ultimul joc, de la Zalău, şi sunt sigur că putem să terminăm campionatul neînvinşi”, a spus Daniel Ambruş, fundaşul central al grupării antrenate de Marius Opric.
Se ajută pe ei,
ajută şi Hunedoara
A doua echipă hunedoreană a seriei, Jiul Petroşani, ar putea salva suferinţa din acest tur de campionat printr-o victorie de orgoliu în faţa formaţiei CS Oşorhei, ocupanta locului secund al seriei. Câştigarea celor trei puncte puse în joc la Petroşani ar reprezenta o gură de oxigen pentru alb-negri la acest final de tur şi ar ajuta şi conjudeţenilor de la FC Hunedoara, care s-ar desprinde şi mai mult de gruparea din judeţul Bihor, care o talonează în clasament.

Derbiuri în Liga a IV-a
Echipele din eşalonul judeţean de elită se află abia în faţa penultimei runde, iar aceasta programează câteva meciuri care ar putea avea mare impact asupra clasamentului turului. Lidera Universitatea Petroşani joacă în deplasare cu ocupanta locului trei, Aurul Brad, iar rezultatul partidei poate schimba configuraţia podiumului. Ocupanta locului secund, Minerul Uricani, poate profita de o eventuală remiză între cele două, dacă îşi va adjudeca toate cele trei puncte în meciul cu Jiul II Petroşani. În fine, un duel local aşteptat cu mare interes se va juca între Dacia Orăştie (locul 4) şi Gloria Geoagiu (locul 5), ambele echipe având pretenţii la podium.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare