Fotbaliştii primesc cartonaşe roşii dacă tuşesc către alţi jucători

5 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Fotbaliştii care tuşesc intenţionat către alţi jucători sau oficiali pot primi cartonaşul roşu, potrivit International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte Legile Jocului, informează BBC.
Consiliul IFAB a arătat că o astfel de infracţiune se încadrează în „folosirea unui limbaj ofensator, insultător sau abuziv şi/sau a unor gesturi”. „Dacă a fost clar accidental, arbitrul nu va lua măsuri şi nici dacă tusea a avut loc la o distanţă mare între jucători. Cu toate acestea, acolo unde este suficient de aproape pentru a fi clar ofensator, arbitrul poate lua măsuri”, a mai stabilit IFAB.
Federaţia engleză de fotbal a mai indicat, pe 4 august, că această măsură va fi aplicată fotbalului amator şi de agrement, cu efect imediat. Un simplu avertisment se acordă pentru „comportament nesportiv”, dacă incidentul nu este considerat suficient de grav pentru a justifica un cartonaş roşu.
Chiar şi în fotbalul profesionist, unde jucătorii sunt testaţi în mod regulat şi, prin urmare, se presupune că nu sunt infectaţi, IFAB a spus că arbitrul poate decide că acest gest constituie un act periculos sau o insultă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simona Halep va participa la US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (foto), numărul doi mondial, s-a înscris la ediţia din acest an a turneului US...

ATLETISM. Cupa României Open pentru seniori

Finalul acesta de săptămână aduce o primă competiţie atletică pentru seniori, care se va desfăşura pe Stadionul Iolanda Balaş-Sotter din...

Bulina neagră

Neag Sorin, bărbat de 28 de ani, din Călan Pentru că a fost arestat preventiv 30 de zile, fiind acuzat...

Închide