Fotbaliştii primesc cartonaşe roşii dacă tuşesc către alţi jucători

Fotbaliştii care tuşesc intenţionat către alţi jucători sau oficiali pot primi cartonaşul roşu, potrivit International Football Association Board (IFAB), organismul care stabileşte Legile Jocului, informează BBC.
Consiliul IFAB a arătat că o astfel de infracţiune se încadrează în „folosirea unui limbaj ofensator, insultător sau abuziv şi/sau a unor gesturi”. „Dacă a fost clar accidental, arbitrul nu va lua măsuri şi nici dacă tusea a avut loc la o distanţă mare între jucători. Cu toate acestea, acolo unde este suficient de aproape pentru a fi clar ofensator, arbitrul poate lua măsuri”, a mai stabilit IFAB.
Federaţia engleză de fotbal a mai indicat, pe 4 august, că această măsură va fi aplicată fotbalului amator şi de agrement, cu efect imediat. Un simplu avertisment se acordă pentru „comportament nesportiv”, dacă incidentul nu este considerat suficient de grav pentru a justifica un cartonaş roşu.
Chiar şi în fotbalul profesionist, unde jucătorii sunt testaţi în mod regulat şi, prin urmare, se presupune că nu sunt infectaţi, IFAB a spus că arbitrul poate decide că acest gest constituie un act periculos sau o insultă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.