Sport

FOTBAL. Porțile terenurilor de joc din curtea școlii se deschid din nou pentru copii

Copiii vor avea iar acces în curtea școlii, este decizia Senatului României care a a adoptat miercuri, 28 sep­tem­brie 2022, un nou proiect legislativ. În urma acestuia, terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ vor fi des­chise și în afara orelor de curs.

În vecinătatea zonelor rezidențiale 
Una dintre măsurile gândite a readuce sportul și mișcarea în prim-planul pre­ocupărilor copiilor este redeschiderea terenurilor de sport din cadrul școlilor și liceelor. „Ca urmare a unui proiect le­gislativ adoptat azi, 28 septembrie, în Senat, copiii vor avea acces gratuit la terenul de sport din curtea şcolii, în afara orelor de curs. În raportul întocmit de comisia de specialitate și adoptat se arată că proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează pro­ble­ma accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în vecinătatea zonelor rezidenţiale. Astfel, va fi permis accesul gratuit pe terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ care fac par­te din domeniul public al comunelor, ora­şelor şi municipiilor tuturor copiilor, aşa cum sunt definiţi în Legea 272/ 2004, precum şi tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la ter­mi­narea acestora”, se arată pe site-ul FRF.
„Legea se află acum pe masa Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Dacă va trece și va fi publicată în Moni­torul Oficial, în termen de 90 de zile toate unităţile de învăţământ sunt obli­gate să introducă regulamentele de func­ţionare, prevederi legate de acces şi de modul de utilizare al curţilor şi tere­nurilor de sport aflate în folosinţa aces­tora, precum şi orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare şi le vor afişa la exterior într-un loc vizibil, precum şi pe pagina de Internet, acolo unde este cazul”, mai scrie în anunțul FRF.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura