Fotbal pe săturate în weekend

Nicolae Gavrea

În acest weekend iubitorii sportului cu balonul rotund au parte de fotbal pe săturate, deoarece campionatul se derulează în toate eşaloanele. Astfel că hunedorenii, atât de la oraşe, cât şi de la sate, au parte de meciuri de fotbal cu mai mare sau mai puţină miză, dar cu siguranţă atractive.

Liga a II-a
ACS Energeticianul, formaţia adoptată de către iubitorii fotbalului din Valea Jiului, care evoluează la jocurile de pe teren propriu pe Stadionul Jiul din Petroşani, va juca mâine 22 septembrie de la ora 11, în cadrul etapei a opta din liga secundă în compania echipei Daco – Getica Bucureşti, fostă Juventus. Echipa bucureşteană retrogradată din Liga 1 nu a avut un start prea reuşit, situându-se în clasament imediat în spatele celor de la ACS Energeticianul, pe locul 11, cu 9 puncte, după ce, în ultima etapă disputată, au remizat, pe teren propriu, scor 2-2, cu Chindia Târgovişte.
Pentru energeticienii din Valea Jiului jocul este foarte important, ei având nevoie de o victorie, ca să mai schimbe imaginea cam şifonată de la ultimele jocuri. Formaţia din Petroşani are acum şi un portar de valoare transferat recent, pe Dragoş Balauru, fost la FC Voluntari.

Liga a III-a
Ambele formaţii din judeţul Hunedoara care evoluează în Liga a treia, seria a patra, au partide dificile, la acest final de săptămână. CS Hunedoara (locul X, cu un total de 4 puncte acumulate), va întâlni o echipă puternică şi cu multă ambiţie, FC Avrig, ocupanta locului al doilea în clasamentul seriei. Hunedorenii au nevoie de un joc bun, chiar de o victorie care să îi mai liniştească după înfrângerea din etapă trecută de la Reşiţa. Jocul cu echipa din Avrig este programat mâine pe Arena „Michael Klein“ din Hunedoara, de la ora 17.00.
CNS Cetate Deva (locul 11, cu 4 puncte la total), formaţie care a terminat la egalitate etapa trecută, acasă cu Unirea Alba Iulia, după un joc echilibrat dar fără gol, va evolua astăzi de la ora 17.00 în deplasare la ACS Dumbrăviţa, formaţie fără prea multe griji, aflată pe locul 6 în clasament cu 7 puncte acumulate. Devenii pot evolua constructiv, aşa cum au făcut-o la antrenamentele din această săptămână şi se pot întoarce acasă cu un rezultat bun.

Liga a IV-a, judeţul Hunedoara
Mâine, sâmbătă, de la ora 11.30, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a programat etapa cu numărul trei la nivelul competiţiei din această ligă. Programul complet al etapei este următorul:
ACS Şoimul Băiţa- CSM Jiul Petroşani
CS Inter Petrila- CSM Mihai Viteazul Vulcan
CSM Dacia Orăştie- CSA Aurul Brad
ACS Minerul Uricani-CSO Retezatul Haţeg
AS Victoria Călan- AS Universitatea Petroşani
AS Gloria Proinstal – CNS Cetate Deva
De remarcat că echipa din Deva a pierdut miercuri, acasă, jocul reprogramat din prima etapă, cel cu Universitatea Petroşani, cu scorul de 0-1. Invităm iubitorii fotbalului să se dedice jocurilor importante din această etapă: cel de la Băiţa (liderul actual al clasamentului) şi cel de la Orăştie. Interesantă va fi şi partida de la Călan, acolo unde seniorii s-au răzvrătit şi nu au participat la jocul din etapa a doua, conducerea clubului fiind nevoită să alcătuiască o echipă din juniori, de unde şi înfrângerea la scor înregistrată de echipa din Călan la jocul din deplasare cu Retezatul Haţeg. Poate acum veteranii vor reveni la sentimente mai bune faţă de echipă şi club.

Liga a V-a, judeţul Hunedoara
Duminică este programată de la ora 11 o nouă etapă, a patra, şi în Liga a V-a din judeţul nostru după următorul program:
CS Comunal Ilia -AS Foresta
AS Sântămăria Orlea-AS Măgura Pui 2010
AS Unirea Gen Berthelot-AS Victoria Dobra
AS Sargeţia Bretea Română-AS Metalul Crişcior
AS Ponorul Vaţa-AS Zarandul Crişcior
AS Aurul Certej-AS Santos Boz
ACS Agrocompany Băcia stă
Sunt importante jocurile de la Unirea Gen. Berthelot (liderul actual al clasamentului), cel de la Sântămăria Orlea, unde vine campioana en titre şi partida de la Vaţa, iar în funcţie de rezultatele înregistrate, aceste formaţii pot schimba locurile din clasamentul actual.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.