Insemex a reprezentat România la Moscova

Magdalena Şerban

În perioada 13-14 septembrie, o delegaţie din partea Insemex Petroşani a reprezentat România la prima întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere, ce s-a desfăşurat la Moscova, în organizarea Serviciului Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică şi Nucleară – ROSTECHANDZOR. Aici s-au reunit peste 30 de specialişti din Germania, Marea Britanie, Rusia, China şi Turcia, precum şi din partea Organizaţiei Internaţionale a Muncii.
Din partea Insemex au fost prezenţi dr. ing. George Artur Găman, directorul general al instituţiei, şi dr. ing. Emilian Ghicioi, director ştiinţific. Institutul din Petroşani a devenit membru fondator al acestui organism internaţional.
„Gândit iniţial ca un cadru care să faciliteze dezbaterile şi discuţiile tehnice strict pe probleme de tehnica securităţii în industria minieră de cărbune, reprezentanţii ţărilor fondatoare au ajuns la concluzia ca acest domeniu să fie extins pentru întreaga industrie minieră şi au stabilit necesitatea de a include pe agenda permanentă de lucru a forumului şi problemele ce ţin de protecţia mediului, implicate de activităţile miniere. Pe parcursul celor două zile s-a discutat despre particularităţile activităţii miniere din fiecare stat participant, precum şi despre posibilităţile şi modalităţile viitoare de cooperare. La finalul acestei prime ediţii, membrii fondatori ai Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere au dezbătut contextul organizării activităţilor viitoare, specialiştii Insemex propunând o serie de modificări şi adăugiri care să îmbunătăţească semnificativ statutul Forumului, toate sugestiile fiind analizate şi agreate de către ceilalţi membri”, a precizat dr. ing George Artur Găman. Acesta a mai subliniat că siguranţa la locul de muncă nu reprezintă doar un simplu concept, ci trebuie susţinută prin prevenţie, domeniul implicând asumarea multor ore de cercetare şi implicare activă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.