Ceremonie în memoria lui Nicolae Vieru

Sala de gimnastică din complexul „Lia Manoliu“ poartă, începând de miercuri, numele regretatului Nicolae Vieru (foto), personalitate marcantă a sportului românesc, antrenor, preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Familia gimnasticii, în frunte cu Nadia Comăneci, s-a strâns în jurul fiului acestuia, Ştefan Vieru, pentru o ceremonie de inaugurare în cadrul căreia i s-a adus un nou tribut celui care s-a stins, pe 2 septembrie 2016, la capătul unei lupte dure cu cancerul.
Nadia Comăneci a dezvelit placa memorială a sălii în care s-a antrenat la începutul anilor ‘80, când a ajuns în Bucureşti. „Sunt impresionată să văd familia gimnasticii româneşti în număr mare la acest eveniment. Nea Nicu, cum îi spuneam noi lui Nicolae Vieru, a reuşit de fiecare dată să ne aducă împreună. Este impresionant să vedem că şi acum, de acolo de unde este, a reuşit să ne aducă împreună, din nou. Mă bucur că avem acest respect pentru Nea Nicu şi că acum, există o sală care îi poartă numele, pentru că fiecare generaţie de acum încolo va dori să ştie cine a fost Nicolae Vieru. Rămâne în istorie“, a declarat „Zeiţa“ de la Montreal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.