FOTBAL PE PLAJĂ. Echipa ACS West Deva, în paginile Nazare Beach Evenst

În ultimul număr al publicației por­tugheze Nazare Beach Evenst sunt dedicate două pagini echipei ACS West Deva (foto) care a ajuns la ediția din 2022 în „optimile” Cupei Cam­pio­nilor Europeni la fotbal pe plajă.

32 de echipe
Prezentă pentru a patra oară în Cupa Campionilor Europeni (Euro Winners Cup), ACS West Deva a terminat ediția din 2022 pe locul 16. Cu cele șase puncte câștigate în faza grupelor, formația hunedoreană s-a calificat în optimile de finală, însă parcursul din urmă cu patru ani, încheiat cu clasarea pe poziția a 10-a, nu a fost repetat. Meciurile din ediția 2022 a Cupei Campionilor Europeni s-au disputat în perioada 5-12 iunie 2022, în locali­tatea portugheză Nazare, la arena „Estadio do Viveiro – Jordan Santos”. Întrecerea a avut 32 de participante și a fost câștigată de echipa portugheză Casa Benfica Loures. ACS West Deva a participat la 4 dintre cele 10 ediții ale Cupei Campionilor Europeni, iar echipa hunedoreană a trecut de două ori de prima fază în care a evoluat – în 2018 (a terminat pe locul 10) și în 2022 (a terminat pe locul 16).

Parcursul echipei devene în ediția din 2022 a Cupei Campionilor Europeni:
Falfala Kafr Qassem (Israel) – ACS West Deva 3-1 (a marcat pentru deveni Netinho)
Beach Royals Dusseldorf (Ger­mania) – ACS West Deva 1-5 golurile au fost marcate de Fabricio Vale (două), Netinho (două), Ionuț Florea
ACS West Deva – BS Slavia Praga (Cehia) 6-3 golurile au fost marcate deToni (două), Netinho (două), Ionuț Florea, Mihai Voica
ACS West Deva a terminat grupa pe locul 2 (din 4).
În Optimile de finală: Cityline Alanya (Turcia) – ACS West Deva 5-3, golurile devenilor fiind marcate de Netinho, Toni, Enis Bolat. Apoi, în Turneul pentru locul 9 ( Sferturile de finală) ACS West Deva – Boca Gdansk (Polonia) 4-5 cu golurile marcate de Netinho, Toni, Iulian Răvoiu, Ionuț Florea și jocul Marseille Beach Team (Franța) – ACS West Deva 6-3 goluri înscrise de Netinho, Fabricio Soares Da Silva, Ionuț Florea. Meciul pentru locul 15 ACS West Deva – Napoli Patron APS (Grecia) 0-3 (la masa verde), deoarece echipa hunedoreană a plecat în România, iar partida nu s-a disputat.
Organizatorii au precizat că se așteaptă ca și la ediția din 2023 echipa din Deva să fie prezentă la turneu, care se va organiza la Nazare în luna iunie.