Fotbal pe plajă. Cupa Campionilor Europeni – 2020

Echipa de fotbal pe plajă a clubului ACS West Deva (foto) şi-a încheiat periplul la ediţia din acest an a tradiţionalei competiţii euro­pene dotată cu Cupa Campionilor, desfă­şu­rată în Portugalia, la Nazzare, cu o com­por­tare merituoasă, în condiţiile în care în Româ­nia această disciplină sportivă este prea puţin mediatizată. De altfel, la nivelul federaţiei nu s-a mai organizat o întrecere naţională din 2018, deşi echipa naţională a României are potenţial şi este recunoscută ca una foarte puternică în Europa.


Pentru ACS West Deva, a fost cea de-a treia participare în competiţia echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal, iar jucătorii deveni au repetat parcursul din 2017, atunci când, pier­zând cele trei meciuri din prima fază în care au evoluat, au ratat optimile de finală.
La ediţia din acest an, cu 27 de echipe parti­cipante, la care din cauza pandemiei de COVID-19, partidele s-au disputat cu porţile închise, fără spectatori, West Deva a debutat cu o înfrângere, 5-7, după prelungiri (la finalul timpului regulamentar scorul a fost 5-5) în com­pania campioanei din Suedia, FC Stock­holm, iar în jocul cu echipa ţării gazdă, GD Os Nazarenos, devenii au pierdut cu 1-3.
Deşi a condus cu 2-0, în ultima etapă din Grupa E, West Deva a fost învinsă de CD Futbol Playa Marbella, campioana Spaniei, cu 4-3 şi a ratat calificarea în optimile de finală. Pentru formaţia pregătită de Ionuţ „Boaţă” Florea, au înscris în acest ultim joc, Salvatore Sanfilippo (de două ori) şi Miguel Garrido Robles.
Echipa noastră a avut cea mai bună pres­taţie în 2018, când a intrat în „optimi”, a câş­ti­gat apoi în „sferturile” şi semifinalele turne­ului şi a terminat pe poziţia a 10-a (din 34) în clasamentul final.
Lotul cu care echipa ACS West Deva (team manager fostul arbitru internaţional Eduard Kovacs) a evoluat la ediţia din 2020 a Cupei Cam­pionilor Europeni: Portari: Andrei Kele­men, Andrei Paul Neag; Jucători de câmp: Enis Bolat, Bogdan Ciobanu, Daniel Haro Fer­nandez (Spania), Ionuţ Florea, Ionel Posteucă, Iulian Răvoiu, Miguel Garrido Robles (Spania), Salvatore Sanfilippo (Italia), Mihai Voica, Da­niel Zaharia. Antrenor: Ionuţ Florea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare