Fotbal pe plajă. Cupa Campionilor Europeni – 2020

14 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Echipa de fotbal pe plajă a clubului ACS West Deva (foto) şi-a încheiat periplul la ediţia din acest an a tradiţionalei competiţii euro­pene dotată cu Cupa Campionilor, desfă­şu­rată în Portugalia, la Nazzare, cu o com­por­tare merituoasă, în condiţiile în care în Româ­nia această disciplină sportivă este prea puţin mediatizată. De altfel, la nivelul federaţiei nu s-a mai organizat o întrecere naţională din 2018, deşi echipa naţională a României are potenţial şi este recunoscută ca una foarte puternică în Europa.


Pentru ACS West Deva, a fost cea de-a treia participare în competiţia echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal, iar jucătorii deveni au repetat parcursul din 2017, atunci când, pier­zând cele trei meciuri din prima fază în care au evoluat, au ratat optimile de finală.
La ediţia din acest an, cu 27 de echipe parti­cipante, la care din cauza pandemiei de COVID-19, partidele s-au disputat cu porţile închise, fără spectatori, West Deva a debutat cu o înfrângere, 5-7, după prelungiri (la finalul timpului regulamentar scorul a fost 5-5) în com­pania campioanei din Suedia, FC Stock­holm, iar în jocul cu echipa ţării gazdă, GD Os Nazarenos, devenii au pierdut cu 1-3.
Deşi a condus cu 2-0, în ultima etapă din Grupa E, West Deva a fost învinsă de CD Futbol Playa Marbella, campioana Spaniei, cu 4-3 şi a ratat calificarea în optimile de finală. Pentru formaţia pregătită de Ionuţ „Boaţă” Florea, au înscris în acest ultim joc, Salvatore Sanfilippo (de două ori) şi Miguel Garrido Robles.
Echipa noastră a avut cea mai bună pres­taţie în 2018, când a intrat în „optimi”, a câş­ti­gat apoi în „sferturile” şi semifinalele turne­ului şi a terminat pe poziţia a 10-a (din 34) în clasamentul final.
Lotul cu care echipa ACS West Deva (team manager fostul arbitru internaţional Eduard Kovacs) a evoluat la ediţia din 2020 a Cupei Cam­pionilor Europeni: Portari: Andrei Kele­men, Andrei Paul Neag; Jucători de câmp: Enis Bolat, Bogdan Ciobanu, Daniel Haro Fer­nandez (Spania), Ionuţ Florea, Ionel Posteucă, Iulian Răvoiu, Miguel Garrido Robles (Spania), Salvatore Sanfilippo (Italia), Mihai Voica, Da­niel Zaharia. Antrenor: Ionuţ Florea.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pui: finanţările europene şi guvernamentale se văd în teren

Magdalena Şerban Cu bani de la Uniunea Europeană sau pe axe guvernamentale ori chiar din visteria proprie, comuna Pui se...

Oportunităţi europene pentru studenţii Universităţii din Petroşani

Magdalena Şerban În cadrul unui program european câştigat din fonduri ne­ram­bursabile, un grup ţintă format din 120 de studenţi ai...

Bulina neagră

Mircea Leonescu, tânăr din oraşul Petrila Pentru că, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat,...

Închide