Fotbal pe pâine la Şcoala Pro Fotbal Junior

Ciprian Marinuţ

Antrenorii Marin Tudorache şi Viorel Stancu, tehnicienii şi patronii şcolii „Pro Fotbal Junior” Petroşani, muncesc pentru a descoperi noi talente ce pot asigura viitorul fotbalului hunedorean.

Au trecut proba timpului şi-a omeniei
Unica şcoală de fotbal din Valea Jiului, „Pro Fotbal Junior” Petroşani, a intrat în al patrulea an de activitate sub conducerea celor care au avut ideea întemeierii ei, Marin Tudorache (antrenor la Jiul) şi Viorel Stancu. Pornită la drum cu peste 100 de copii, şcoala a dovedit seriozitate şi competenţă, şi-a trecut în cont şi unele performanţe, iar numărul copiilor s-a menţinut constant. „Şcoala noastră are porţile deschise pentru copii din toate categoriile sociale. Am fost plăcut surprinşi să constatăm că la antrenamente vin şi mulţi copii din familii nevoiaşe, în ciuda greutăţilor pe care le întâmpină părinţii. Pe unii astfel de copii mai săraci, dar talentaţi, i-am scutit de plata taxei”, a declarat antrenorul Viorel Stancu.

Performanţe şi speranţe
În cei patru ani de viaţă, „Pro Fotbal Junior” Petroşani a reuşit să participe la competiţii cu trei grupe, care au arătat că Valea Jiului are încă resurse de talent fotbalistic. O surpriză plăcută o reprezintă grupa de juniori C, care la sfârşitul turului de campionat s-a situat pe un meritoriu loc doi. „Avem câţiva jucători talentaţi, care pe viitor, pot face pasul spre fotbalul de performanţă. Mai mult decât atât, unii dintre jucătorii noştri sunt monitorizaţi de către antrenori cunoscuţi. Aş vrea să remarc aici constanţa unor fotbalişti precum: Oroles Roşu, Marius Avram, Marian Păsărică, Bogdan Cuibari, Gabriel Fodor sau Cosmin Pop. Sunt jucători de ale căror nume veţi mai auzi”, a mai afirmat Viorel Stancu. Cei de la Pro Fotbal se pregătesc pentru începerea returului de campionat, ce va debuta în luna martie, iar obiectivul este clasarea pe locuri cât mai fruntaşe. „Aşteptăm în continuare şi alţi copii dornici de performanţă, atât în Petroşani, cât şi în Vulcan. La noi, selecţia este permanentă”, a declarat Marin Tudorache.

Secţie de… sănătate
La Şcoala PRO Fotbal, există o grupă special destinată copiilor care vor să facă mişcare pentru sănătatea lor şi nu urmăresc neapărat performanţa. „Dacă aceşti copii vor avea un progres în plan fotbalistic, vor face pasul către grupele care participă deja în competiţii. Însă pentru început, e bine să facă mişcare, chiar dacă nu devin mari jucători”, a spus Stancu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.