Fotbal, Liga a IV-a: CS Hunedoara este campioană

29 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Etapa a XXIX-a din cadrul Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara, penultima din acest campionat, s-a desfăşurat în week-end-ul de Rusalii şi a fost practic una de vacanţă.

Noua campioană a judeţului, CS Hunedoara, echipa care ne va reprezenta în barajul de promovare pentru Liga a III-a, a evoluat pe teren propriu în faţa a circa 600 de spectatori şi a primit trofeul de campioană, fiind premiată, de către reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, pentru performanţa obţinută.
CS Hunedoara a evoluat în stil de mare campioană în acest joc, practicând un fel de antrenament cu public în partida cu Universitatea Petroşani, penultima clasată. Hunedoara a câştigat jocul cu un scor care ne scuteşte de orice comentarii, 7-0, acumulând un total de 74 de puncte.
Etapa a programat şi un derbi al ultimelor două campioane, în care Inter Petrila a învins, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, formaţia Hercules Lupeni. În urma acestei victorii, echipa din Petrila are 62 de puncte, asigurându-şi poziţia secundă în ierarhia judeţului la ediţia din acest an, indiferent ce se va întâmpla în ultima etapă.
Podiumul de premiere al ediţiei actuale este completat de Victoria Călan, care a acumulat un total de 57 de puncte, după ce a câştigat în deplasare, la “masa verde”, cu 3-0, în întâlnirea cu Gloria Geoagiu, dar şi după succesul concludent, de acasă, de duminică, cu 5-2, în faţa celor de la Aurul Certej (11, 28p.), echipa învinsă urmând a rămâne pe acelaşi loc şi la finalul competiţiei. Aurul Certej va disputa astăzi, pe teren propriu, cu începere de la ora 18.00, o partidă restantă, cu Universitatea Petroşani, ultima reprogramare a sezonului, iar în ultima etapă va sta. Singura modificare ce ar putea apărea în urma acestei restanţe este aceea că echipa studenţească, în caz de victorie, ar putea trece pe penultima poziţie, ocupată acum de Minerul Uricani (13, 16p.). Echipa din Uricani a jucat, în ultima etapă, la vecinii de la CSM Vulcan (8, 41p.) şi a pierdut cu scorul de 4-0. După acest meci echipa din Vulcan a intrat în vacanţă, deoarece partida din ultima etapă, cu Retezatul Haţeg (10, 40 p.) a jucat-o în devans şi s-a impus, în deplasare, cu scorul de 7-1. În vacanţă a intrat şi Retezatul Haţeg, care, în penultima etapă, a pierdut, la limită, în deplasare, cu 1-0, la Jiul Petroşani, echipa din Vale, care are acum 22 de puncte, asigurându-şi locul 12.
Gloria Geoagiu a jucat în deplasare, la Şoimul Băiţa, întâlnirea s-a încheiat la egalitate, 0-0, iar după această remiză Şoimul Băiţa a făcut 51 de puncte şi va rămâne pe locul al patrulea în clasament, indiferent de ce va face în ultima etapă, iar echipa din Geoagiu, cu 47 puncte, se va duela, indirect, cu Lupeniul, pentru poziţia a cincea.
Dacia Orăştie a câştigat jocul cu Aurul Brad, pe terenul primeia dintre acestea, cu scorul de 7-2, astfel că jucătorii de la Dacia au acumulat 41 de puncte şi sunt pe locul al şaptelea dar această poziţie poate fi ocupată şi de Aurul Brad, după ultima etapă, în condiţiile în care Retezatul Haţeg şi CSM Vulcan vor sta în runda de final. Ultima etapă a Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara se va disputa la sfârşitul acestei săptămâni.
Revenind la CS Hunedoara, câştigătoare meritată a titlului de campioană judeţeană, echipa va întâlni, în dubla partidă de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, pe campioana judeţului Caraş Severin, Voinţa Lupac. Meciul din partida tur dintre CS Hunedoara şi Voinţa Lupac se va disputa în data de 16 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul “Michael Klein” din municipiul de sub furnale, iar returul, pe 23 iunie, de la ora 17.30, în Caraş Severin.
Rezultatele etapei:
Victoria Călan- Aurul Certej 5-2
Inter Petrila- Hercules Lupeni 4-2
CSM Vulcan- Minerul Uricani 4-0
Jiul Petroşani- Retezatul Haţeg 1-0
Dacia Orăştie-Aurul Brad 7-2
Şoimul Băiţa- Gloria Geoagiu 0-0
CS Hunedoara-Univ. Petroşani 7-0
CNS Cetate Deva a stat

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
West Deva, o victorie şi o înfrângere la CE de fotbal pe plajă

Luni, au debutat în localitatea portugheză Nazare, întrecerile ediţiei 2018 Euro Winner Beach Soccer la care participă 34 de formaţii...

Bronz pentru devence la Cupa Mondială de gimnastică

În perioada 24 – 27 mai, oraşul croat Osijek a fost gazda etapei de Cupă Mondială Challenge cu acelaşi nume,...

Autobergamo e campioană naţională la juniori

Chiar dacă echipa mare, cea de seniori de la Autobergamo Deva, a ratat ambele obiective din actualul sezonul competiţional, campionatul...

Închide