Dorin Gligor: Pro România este partidul viitorului

29 mai 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Luni, într-o oră, fostul premier Victor Ponta a lansat Proiectul Politic Pro România. Evenimentul a avut loc la Camera de Comerţ şi Industrie şi s-a vrut o lansare inedită.

”Folosesc metode din trecut”
„Astăzi lansăm un start-up party. Cei din mediul business înţeleg cel mai bine conceptul, dar acum este aplicabil în toate domeniile. Este prima construcţie politică bazată pe credinţa iniţiatorilor că societatea românească va suferi transformări fundamentale legate de progresul tehnologic, de educaţie demografică şi de cultură. Partidele politice actuale au o incapacitate cronică structurală de a se adapta la aceste schimbări. În loc să gândească cum trebuie să fie politica viitorului, ei folosesc metode din trecut (comuniste sau chiar feudale) pentru a menţine puterea de azi. Nimic pentru viitor“, a declarat Victor Ponta, la lansarea proiectului Pro România.

”Lucrăm pe toate fronturile”
Dorin Gligor (foto) şi Iulius Bedea, ambii foşti liberali, s-au alăturat echipei conduse de Victor Ponta. Astfel, ei au participat, împreună cu un grup de oameni de afaceri din judeţ, la lansarea Proiectului Pro România de la Bucureşti. ”Este clar, Partidul Pro România şi-a conturat strategia. Este un partid de viitor. În ultima perioadă s-au alăturat multe persoane construcţiei noastre politice. Se vede tot mai tare că PSD, PNL nu mai sunt soluţii, pentru că aceste partide nu au capacitatea de a se reforma, sunt sub povara propriilor interese. Sunt deja depăşite. Şi atunci cei care nu se mai regăsesc în ele vin la Pro România. Platforma online a Pro România funcţionează în continuare. Se pot face adeziuni, oamenii se pot înscrie şi online, lucrăm pe toate fronturile. Nu există interdicţii pentru cineva anume. S-a conturat un interes clar, de deschidere a Pro România, de atenţie faţă de ce se întâmplă în societate. Cei care vor să facă politică din interes personal nu vin la noi şi asta e bine. Nu e normal să punem etichete pe oamenii politici. De aceea, cred că persoanele care ne reproşează schimbarea echipei politice ar trebui să se ocupe şi să facă, responsabil, legile electorale aşa cum trebuie. Ştiţi cum se spune, nu e bun când pleacă, e grozav când vine (n.r-în partid), a declarat Dorin Gligor pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Până acum, şi-au anunţat demisiile din PSD şi înscrierea în ProRomânia fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Grindeanu Augustin Jianu şi cinci deputaţi – fostul ministrul al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre, Marilena-Emilia Meiroşu, Gabriela Podaşcă şi Cătălin Nechifor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. Cea mai nouă înscriere a fost anunţată luni de fostul ministru al Finanţelor în Guvernul Ponta, Ioana Petrescu. La Camera Deputaţilor, PSD şi ALDE au pierdut majoritatea parlamentară, după trecerea celor cinci deputaţi PSD la partidul lui Victor Ponta. Însă, nici PSD nu s-a lăsat mai prejos şi se pare că a restabilit majoritatea parlamentară alături de ALDE prin venirea de noi deputaţi, cei mai mulţi de la PMP.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. florin spune:

    parca voi nu aveti interese, nu mai putei voi de grija tarii si a poporului, hai la plimbare cu balivernele astea

  2. Mirel spune:

    Cu tine chiar are viitor☠️

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a IV-a: CS Hunedoara este campioană

Etapa a XXIX-a din cadrul Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara, penultima din acest campionat, s-a desfăşurat în week-end-ul de...

West Deva, o victorie şi o înfrângere la CE de fotbal pe plajă

Luni, au debutat în localitatea portugheză Nazare, întrecerile ediţiei 2018 Euro Winner Beach Soccer la care participă 34 de formaţii...

Bronz pentru devence la Cupa Mondială de gimnastică

În perioada 24 – 27 mai, oraşul croat Osijek a fost gazda etapei de Cupă Mondială Challenge cu acelaşi nume,...

Închide