Sport

Fotbal Liga a III-a. Vrea schimbarea pas cu pas

CSM Deva este liderul la zi în seria a VII din campionatul Ligii a III-a, iar sâmbătă a obținut o victorie la scor ( 7-1) în fața formației FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA 2. La finalul partidei, antrenorul echipei devene, Marius Sîrbu a spus că este mulțumit de jocul elevilor săi.

Reporter: A fost astăzi o victorie frumoasă și multe goluri înscrise, totul pentru spectatorii din tribune.
Marius Sîrbu: Da, a fost o victorie con­cludentă și îi felicit și pe jucătorii noștri pentru că au arătat concentrare pe tot parcursul jocului, ceea ce ne-am dorit de la acest meci. Să creștem ni­ve­lul pe par­cursul jocului atât ofensiv cât si defensiv și să nu mai existe perioade în care să alternăm momentele bune cu cele mai puțin bune. Pot spune că am lucrat mult în această ultimă perioadă la partea de organizare ofensivă și de­fen­sivă a jocului, dar și la partea de reacție. Mă bucur că deja se consolidează rela­țiile de joc și este clar că echipa este în progres și că putem să producem spectacol, așa cum am promis la veni­rea mea pe banca tehnică. În con­ti­nua­re, vreau să transmit un echilibru și răb­dare, pentru că este abia la început o nouă etapă de pregătire, un nou model de joc și va mai dura până când vom atin­ge cel mai înalt nivel al potențialului acestei echipe.

Reporter: Sunteți mulțumit de ceea ce arată acum echipa pe care o pregătiți?
Marius Sîrbu: Pentru acest moment sunt mulțumit. A existat progres și față de meciul cu ACSO Filiași, dar, așa cum am spus, mai este de muncit mult, mai este posibilitate de a progresa ca și joc și cred că doar în timp putem să ne atin­gem potențialul nostru maxim. Mă bucur că am adus spectatori în tribune, le-am transmis entuziasm, am recreat un grup care se simte bine la meciuri și avem premizele unei echipe puternice. Dar revin, trebuie să rămânem echili­brați, mai sunt patru etape și ne așteap­tă la finalul acestei săptămâni un meci extrem de greu la Ghiroda.

Reporter: Odată cu venirea ta la echipă, râmâne același obiectiv stabilit inițial la debutul sezonului, adică cla­sa­rea în primele formații și accederea în play-off-ul competiției?
Marius Sîrbu: Desigur, el râmâne ca obiectiv principal, dar pentru mine acum contează să muncim mai mult și mai bine, să putem crea o echipă care să ob­țină performanțele pe care ni le dorim noi, tot orașul. Sunt convins că prin muncă și seriozitate vom avea perseverență și consecvență. Așa ne vom îndeplini și o­biec­­ti­vele pe termen scurt, mediu și pe termen lung.

Reporter: Pentru că ați venit la echipa mare de la Centru de copii și juniori al clu­bului devean, puneți accentul și pe pro­movarea tinerilor din pepiniera pro­prie a clubului?
Marius Sîrbu: Unul dintre obiectivele mele este să creez această asamblare, armonizare cu Centrul de copii și juniori al clubului nostru și în timp, cu răbdare, să promovăm pe cei mai buni juniori ai noștri. Sunt peste 400 de copii și juniori la centrul, dar pentru moment, pentru această perioadă scurtă de timp îmi propun extrem de mult să pun la punct echipa de seniori a clubului. În iarnă și în primăvara sunt convins că vom pune la punct și această problemă de tranziție de la juniori la seniori.