Sport

FOTBAL Liga a III-a. Start perfect pentru fotbaliștii de la Deva. O victorie grea rămâne tot o victorie

Prima etapă din campionatul Ligii a III-a de fotbal a adus și o primă vic­to­rie pentru CSM Deva, o victorie obți­nută greu, pe terenul unei rivale din sezonul trecut, ACSO Filiași, dar care încă de la debutul de sezon și-a ex­pri­mat dorința de a se clasa între for­ma­țiile care se vor califica în play-off.

Bine coordonați
CSM Deva s-a impus, cu scorul de 2-1 (1-0), câștigând derby-ul etapei, în acest meci fiind, față în față, ocu­pan­tele primelor două locuri din cam­pio­na­tul trecut. Jucătorii echipei din Deva au început tare și au avut o bară chiar în primul minut al jocului. Am înregistrat și alte ocazii pentru echipa din Deva, iar în minutul 21 s-a produs deschiderea scorului, Modan reluând cu capul, în plasă, o centrare venită de la Stoica. Până la pauză tabela de scor nu s-a mai modificat, deși au fost ocazii și la o poartă și la cealaltă, iar la cabine s-a intrat cu un avantaj minim de partea oaspeților pregătiți de Ștefan Nanu. În repriza secundă, gaz­dele au forțat și au egalat, în minutul 75, prin Rogoveanu, dintr-o lovitură de pedeapsă, acordată de centralul partidei. Bine coordonați de pe banca tehnică, devenii nu a resimțit șocul egalului de pe tabelă și au luptat pentru victorie. Golul pentru cele trei puncte a fost înscris golul în minutul 82, de către Erwin Bloj, care a finalizat o frumoasă acțiune personală.

Încredere
„Am obținut o victorie mare, pe te­renul unei echipe foarte puternice, care s-a întărit extrem de mult în in­tersezon, cu jucători din ligile supe­ri­oare. Practic, ACSO Filiași este prin­ci­pala candidată la primul loc cu actualul lot. Sunt bucuros pentru această vic­torie și cred că nimeni nu ar fi fost surprins dacă intram la pauză cu cel puțin trei goluri avantaj. Am jucat pe o căldură teribilă, dar băieții s-au dăruit exemplar și îi felicit atât pentru vic­to­rie, dar și pentru prestația lor din teren. Am încredere în echipa mea și cred că putem face o surpriză în Cupa României și să ne calificăm în grupe. Urmează, apoi, un alt meci în depla­sare, în campionat, și cred că îl putem câștiga și pe acesta. Sunt trei meciuri în șase zile, dar am mare încredere în băieți”, a declarat Ștefan Nanu, an­tre­norul CSM Deva.
Pe de altă parte, devenii joacă în play-off-ul din Cupa României cu Gloria Buzău, marți, 29 august, cu începere de la ora 17:30, pe stadionul „Cetate” din Deva.
Într-o altă partidă, din seria a VII-a, CSM Jiul Petroșani a câștigat prima partidă din actualul sezon cu scorul de 2-1, într-un meci disputat acasă, în compania echipei Viitorul Șimian. Ambele goluri pentru gazde au fost marcate de Gelu Velici.

Rezultatele etapei 1 din Seria a VII-a

  • Gilortul Târgu Cărbuneşti – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-2
  • CSO Turceni – U Craiova SA 2 2-2
  • Jiul Petroşani – Viitorul Şimian 2-1
  • Voinţa Lupac – Universitatea Craiova 2 1-5
  • ACSO Filiaşi – CSM Deva 1-2.

(N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura