Sport

Simona Halep, dezvăluire despre cazul de dopaj: Am primit o veste de la avocatul meu! Sunt foarte dezamăgită

Simona Halep (31 de ani) (foto) a fost informată că un verdict în cazul de dopaj nu va veni nici în luna august. Dubla campioană de Grand Slam a ofe­rit detalii de la proces și se arată dezamăgită de timpul mare de aș­tep­tare.

„Apărarea a fost foarte bună”
În curând se va îm­plini un an de la ultimul meci disputat de Simona Halep în circuitul WTA. Pe 29 august 2022, dubla campioană de Grand Slam era eliminată în primul tur de la US Open 2022. Ulterior, a fost depistată pozitiv la roxadustat și sus­pendată provizoriu.
La aproape două luni distanță de la audierea avută în fața tribunalului inde­pendent Sports Resolutions, încă fără verdict, Halep a ales să ofere detalii din interiorul procesului. „A fost un caz destul de dificil. Acolo, la audieri, echipa mea a fost extraordinară. Avocații, de ase­menea. A fost și Bogdan Stoica, avo­catul din România, împreună cu Howard Jacobs din America. Au fost pu­ternici și apărarea mea a fost foarte bună. Adevărul, întotdeauna este mai ușor când spui adevărul și am simțit că totul o să fie bine. Mă așteptam să pri­mesc decizia mult mai repede. Din câte știu eu în regulament sunt trei săp­tă­mâni. Deja se fac două luni și nu am pri­mit absolut nicio știre despre decizie. M-am antrenat din greu, am și postat pe rețelele media pentru că am vrut să împărtășesc cu fanii mei treaba aceas­ta, că sunt motivată și că-mi doresc să revin pe teren cât mai repede. Am pri­mit o veste de la avocatul meu că până la final de august nu o să am nicio deci­zie. Sunt foarte dezamăgită de acest lucru. Este aproape imposibil să stai să aștepți atât de mult pentru o decizie, dar așa cum am spus nu am ce să fac prea multe și va trebui să aștept”, a spus Simona Halep, potrivit Eurosport.

A ieșit din top 1000 WTA
Între timp, Halep continuă să se pră­bu­șească în ierarhia WTA. În cel mai re­cent update, făcut luni, 21 august, Simona ocupă locul 1.140. Veștile proas­te nu se vor opri aici. La finalul US Open 2023, dubla campioană de Grand Slam va dispărea complet din clasa­ment. Va rămâne fără nici un punct! In­diferent de verdictul pe care îl va primi din partea Sports Resolutions, cons­tăn­țeanca va trebui să o ia de la zero. Va putea participa în competițiile WTA doar prin intermediul unor invitații pri­mite din partea organizatorilor.