Sport

FOTBAL Liga a III-a. Ploaie de goluri la Deva. Gazdele au făcut spectacol

CSM Deva a întâlnit, sâmbătă, pe teren propriu, pe FCU 2 Craiova, într-o partidă care a contat pentru etapa cu numărul 11 din campionatul ligii a treia de fotbal.
Devenii, care sunt lideri în seria a VII-a s-a impus clar, cu scorul de 7-1, după un meci pe care l-au controlat în totalitate. Debutul meciului a fost unul ofensiv pentru gazde, care au deschis scorul prin Modan. Acesta a interceptat o min­ge respinsă, în extremis, din apropierea porții, de Diamantis și a înscris din 8 metri. Avantajul de pe tabelă al gazdelor se va majora două minute mai târziu, prin Bedea, care a înscris un gol spec­taculos, mijlocașul devean trimițând balonul în vinclu dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral. În minutul 30, Popescu a înscris pentru 3-0, finalizând o acțiune pornită în urma unei com­bi­na­ții dintre Munteanu și Bedea.
Oaspeții au avut o răbufnire de orgoliu și, în minutul 34, reduc din handicap prin Cîrstea, cu un șut din interiorul su­pra­feței de pedeapsă. Până la pauză, gaz­dele au mai avut câteva ocazii de gol.
La reluarea jocului, s-a repetat aproa­pe prima repriză. Jucătorii formației gaz­dă au fost mereu în atac și au dominat partida. Tabela de scor se va schimba la 4-1, gol înscris pentru gazde de Popescu, care a trimis balonul în plasa porții ad­ver­se din colțul careului mic, după o pasă venită de la Munteanu. Sco­rul a luat proporții, fiind 5-1 în mi­nu­tul 59, când Modan a înscris elegant din 18 metri în plasa laterală, în urma unui cor­ner executat pe jos de Munteanu. Jo­cul a curs tot înspre poarta doljenilor, de­venii ratând alte patru bune opor­tu­nități. Stoi trage un șut puțin pe lângă poartă, Kayondo proaspăt intrat are o cursă de senzație, însă mingea s-a plim­bat prin fața liniei porții, Tamaș ratează milimetric ținta, iar Bedea, după ce a driblat patru adversari, trimite pe lângă poarta adversă. În minutul 88, CSM Deva înscrie din nou prin Stoica. În pre­lungirile partidei, Kayondo stabilește scorul final, de 7-1, cu o deviere din apro­­piere în urma unei centrări venită de la Baidoo.
Cu această victorie, CSM Deva ră­mâne lider, cu 25 de puncte, cu trei mai multe decât următoarele două clasate, ACSO Filiași și CSC Ghiroda.
Etapa viitoare, formația din Deva va juca în deplasare, la Ghiroda, vineri, 10 no­iembrie, de la ora 14:00.
Într-o altă partidă, disputată în Valea Jiului, echipa locală CSM Petroșani a reușit să obțină o meritată victorie în față celor de la CSO Turceni, cu scorul de 4 -1, golurile fiind înscrise de George Dănăilă (min.54), Ramon Gașpar (mi­nutele 66 și 89), Raul Iorgulescu (min. 87) / respectiv Neacșu (min.82).

Rezultatele etapei 11 din seria a VII-a

  • ACSO Filiaşi – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 4- 2
  • CS Gilortul Tg. Cărbuneşti – U. Craiova II 2 – 1
  • CSM Deva – Fotbal Club SA 2 7 – 1
  • AFC Voinţa Lupac – ACS Viitorul Şimian 3 – 0
  • CSM Jiul Petroşani – CSO Turceni 4 – 1

(N. Gavrea)