Fotbal Liga a III-a. Partide care pot fi anulate din cauza noului virus

Nicolae Gavrea

Începând de astăzi sunt programate par­tidele din cadrul etapei cu numărul şapte în campionatul Ligii a III-a de fotbal, echipele din judeţul Hunedoara având programate jo­curi grele şi dificile în această rundă. Este posibil însă ca jocurile de la Deva şi de la Şelimbăr să nu se dispute în condiţiile în care unele formaţii au probleme de sănătate, mai mulţi jucători fiind declaraţi pozitivi la tes­tele coronavirus.
În seria a VII-a, CSM Deva (locul 9 cu 3 puncte acumulate din 5 jocuri) are programat un joc pe teren propriu, în compania for­maţiei ACS Flacăra Horezu (locul 7 cu 5 puncte accumulate din 5 partide). Oaspeţii toc­mai au rămas fără antrenorul Adrian Popa, care a demisionat de la Flacăra Ho­rezu, după trei ani şi jumătate în care acesta a fost jucător şi antrenor. ”Sunt fericit că am reuşit să formăm o echipă respectată în ţară!” a declarat acesta la momentul de­misiei. A demisionat şi Marian Deaconescu, antrenorul care stătea pe bancă la jocuri, având licenţă, deci ne putem aştepta la o altă conducere tehnică pe banca celor din Horezu.
Antrenorul Ştefan Nanu le-a cerut jucă­torilor deveni să de-a dovadă de mai multă ambiţie în jocurile care vor urma şi din care echipa trebuie să scoată puncte importante. La echipa deveană, ieri erau aşteptate cla­ri­ficări legate de juniorii clubului, cei care s-au aflat în carantina forţată, urmare a în­treruperii activităţii la LPS Cetate Deva, uni­tatea şcolară deveană fiind trecută în ca­rantină, după ce o parte dintre compo­nen­tele secţiei de judo au fost testate pozitiv cu coronavirus. Este posibil ca această partidă să nu se dispute.
Jiul Petroşani (locul 6 cu un total de 6 puncte în clasament) are programat un joc în deplasare la ACS Viitorul Şelimbăr, liderul actual al clasamentului seriei, formaţie care emite pretenţii la promovare. Echipa sibiană are 15 puncte dar, surpriză, nu a jucat în turul patru din Cupa României cu Uni­ver­sitatea Cluj Napoca şi a pierdut întâlnirea la masa verde din cauza unor jucători testaţi pozitiv pentru coronavirus. Este posibil ca şi jocul programat în această etapă să nu se dis­pute, dacă FRF stabileşte că nu sunt asigurate condiţiile de securitate conform pro­tocolului sanitar, iar acesta să fie repro­gramat la o altă data, Nu este certă nici situaţia de la Jiul Petroşani, unde o parte din testele efectuate sunt neconforme.
În cealaltă serie, a IX -a, singura formaţie din judeţul nostru care ar putea să joace este CS Hunedoara (ocupanta locului 7 cu 6 puncte), echipă care a stat două etape din cauza coronavirusului, o parte din jucătorii seniori şi câţiva juniori fiind şi ei infectaţi.
Sâmbătă însă hunedorenii vor întâlni conform programării, de la ora 15.00 pe Arena Michael Klein, liderul seriei, Metalur­gistul Cugir, formaţie care a acumulat ma­xi­mum de puncte, 18 din cele şase partide disputate.
Dacă se va disputa, va fi un joc greu şi dificil pentru gazdele hunedorene în con­di­ţiile în care elevii lui Raul Spătaru şi Daniel Dăscălescu nu au avut posibilitatea să se antreneze tocmai, cum spuneam, din cauza carantinării forţate. Orice rezultat este posibil în acest joc, dacă el se va disputa.

Programul etapei a VII-a, 24 octombrie

Seria a VII – a
CSM Deva – Flacăra Horezu
Minerul Costeşti – Gaz Metan Mediaş 2
Viitorul Dăeşti – Măgura Cisnădie
Viitorul Şelimbăr – Jiul Petroşani
Gilortul Tg. Cărbuneşti – Hermannstadt 2

Seria a IX-a
Ocna Mureş – Unirea Dej
Avântul Reghin – Unirea Ungheni
Industria Galda – Unirea 1924 Alba Iulia
Sticla Arieşul Turda – Sănătatea Cluj-Napoca
CS Hunedoara – CSO Cugir

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.