Fotbal, Liga a III-a: LPS Cetate Deva – victorie de moral

21 aprilie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Aflată în zona fierbinte a retrogradării, echipa deveană au fost nevoită să schimbe partitura pentru întâlnirea pe care a avut-o vineri pe teren propriu cu echipa din Cermei şi a ieşit la atac încă din primele minute.
Ca urmare, în primele 20 de minute au venit şi ocaziile aşteptate de publicul din tribune, dar ratate din păcate de jucătorii deveni. Ratările au continuat, astfel că la pauză scorul a fost egal 0-0.
În partea secundă a jocului, devenii au practicat acelaşi pressing la poarta adversă, dar fără claritate la finalizare. În min. 53 Muscă a scăpat singur în careu cu portarul, însă Gârlea a ieşit la timp şi l-a blocat salvator. Antrenorul devean Ciprian Luca i-a trimis în teren pe Cocan şi Mirică în locul lui Tegbo şi Bărâcă, pentru a mai impulsiona jocul echipei sale. Mirică nu a reuşit să împingă balonul în poartă din şase metri, la o fază confuză de atac a celor de la Cetate, cu mai mulţi jucători ai ambelor echipe bâlbâindu-se în careul mic al Gloriei, în min. 74.
Singurul gol din această partidă a venit în min. 80, când Boldea a executat înalt în careu o lovitură liberă de la circa 40 de metri, Mărmăneanu a retrimis cu capul în faţa porţii şi Muscă, desprins din marcaj, a reluat din apropiere în plasa porţii adverse. Echipa locală a trecut pe lângă majorarea scorului în min. 90+4, când Cocan a şutat frumos, puţin pe lângă bara din stânga lui Gârlea. Victorie muncită şi de moral pentru deveni, care au mai luat o gură de oxigen pentru perioada următoare.
„Meci greu, cu o echipă foarte bună de la noi din serie, care joacă fotbal. A fost un joc echilibrat, cu un plus evident de încărcătură pentru noi, pentru că noi jucăm fiecare meci sub presiunea clasamentului şi a rezultatului. Am amânat deliberat schimbările pentru finalul jocului, chiar dacă aveam ceva variante de pe bancă. Muscă a trebuit înlocuit pentru că are o entorsă mai veche, iar Lupu a acuzat crampe musculare în prelungiri. Etapa viitoare jucăm la Avrig, mergem să câştigăm, pentru că avem în continuare mare nevoie de puncte”, a declarat după meci antrenorul devenilor.
Cetate Deva: Raţ – Kelemen, Radak, Dina, Roşie – Boldea, Bărâcă (69 Mirică) – Lupu (90+1 Pascu), Mărmăneanu, Tegbo (62 Cocan) – Muscă (84 Andile). Antrenor: Ciprian Luca.
CS Hunedoara a jucat în deplasare şi a fost învinsă la Şoimii Lipova cu scorul final de 4-1, după ce hunedorenii au condus la pauză cu 1-0, prin golul înscris din lovitura de pedeapsă de către Robert Cristian (min. 9). De remarcat că gazdele au marcat trei goluri în cinci minute prin Denis Rusu (min. 48), Florin Istrate (min. 52) şi Kevin Trabalka (min. 53), el fiind şi cel care a stabilit scorul final prin golul din min. 80.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedoreni spune:

    Rusine Hunedoara si Deva ca sunt la retrogradare .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban     Femeia din Orient Expres, de Lindsay Jayne Ashford, apărută la editura Nemira – 2018 este cartea pe...

Ministrul Natalia Intotero, premiul “Omul Anului” la Tel Aviv

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a primit, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în perioada 16-19 aprilie...

Managerul teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu, între „Rişti?” şi „Dacă”

Tot mai mulţi artişti sunt implicaţi în politică, deşi credeam că aşa ceva nu se va petrece niciodată. Dar, ne-am...

Închide