Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

21 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura

Magdalena Șerban

    Femeia din Orient Expres, de Lindsay Jayne Ashford, apărută la editura Nemira – 2018 este cartea pe care reprezentanții Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Hunedoara-Deva v-o propun să o parcurgeți în această săptămână. Este un roman în care literatura de atmosferă se întâlnește cu suspansul și mizează pe complexitate emoțională, punând sub lupă legăturile dintre femei, forța suferinței și puterea secretelor.

Povestea se desfăşoară având-o ca personaj principal pe faimoasa Agatha Christie, care fuge de eşecul primei căsnicii şi de titlurile ziarelor şi ale revistelor. Dispariţia ei rămâne un mister până în zilele noastre: ce s-a întâmplat pe durata acelor unsprezece zile? Amnezie temporară? Depresie? Publicitate? Niciodată nu o să ştim. Este o carte despre prietenie, despre înfruntarea vicisitudinilor, despre dorința și necesitatea de a merge înainte prin hățișurile vieții într-o croșetare a raționalului și senzorialului într-un păienjeniș al adevăratei existențe. O călătorie către sine care îmbină cu îndemânare evenimente și personaje fictive cu adevărata poveste a Agathei Christie, pe fundalul celebrului Orient Express și destinații asemănătoare cu cele din “O mie și una de nopți”.

Cine a fost Agatha Christie, femeia din Orient Express?

Agatha Christie a fost o scriitoare britanică de romane, povestiri scurte și piese de teatru polițiste. A publicat 80 de romane și nuvele, iar operele sale s-au vândut în peste două miliarde de exemplare, fiind traduse în peste 70 de limbi (UNESCO consideră că Agatha este scriitorul individual tradus în cele mai multe limbi; ea este depășită doar de operele colective ale corporației Walt Disney Productions). Poreclită „Regina Crimei”, este unul dintre cei mai importanți și inovativi scriitori ai genului polițist. A intrat în Cartea Recordurilor și, ca autoare de ficțiune, a înregistrat cele mai mari vânzări la nivel mondial, fiind al 2-lea scriitor în clasamentul de profil după William Shakespeare. În Franța, Agatha este cel mai bine vândut scriitor al tuturor timpurilor (pe locul doi se află Emile Zola, la o diferență de 18 milioane de exemplare).

Scriitoarea de origine britanică a debutat la 30 de ani cu romanul Misterioasa afacere de la Styles, cu scopul de a-i demonstra surorii ei că poate să scrie. În timpul primului război mondial, Agatha lucrează la un spital, apoi într-o farmacie. Noțiunile de chimie însușite în această perioadă i-au influențat cariera: în foarte multe romane, arma crimei este otrava.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

         

 

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ministrul Natalia Intotero, premiul “Omul Anului” la Tel Aviv

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a primit, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în perioada 16-19 aprilie...

Managerul teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu, între „Rişti?” şi „Dacă”

Tot mai mulţi artişti sunt implicaţi în politică, deşi credeam că aşa ceva nu se va petrece niciodată. Dar, ne-am...

Urmărire pe străzile din Deva

Un şofer din Deva a refuzat să oprească la un filtru al poliţiştilor, a lovit o maşină care circula regulamentar...

Închide