Fotbal Liga a III-a. Hunedorenii, la a cincea victorie consecutivă

CS Hunedoara a bifat și a cincea victorie consecutivă în campionat, sâmbătă, când a dispus cu 4 – 1 de formația Gloria Bistrița. Liderul seriei a noua și-a respectat statutul de principală pretendentă la promovare și a învins o formație care a avut o primă repriză mai bună și a intrat în avantaj la pauză. După pauză însă hunedorenii au revenit și au tranșat victoria.

Presiunea a crescut pe final
Debutul partidei a fost spectaculos, cu ocazii de ambele părți. În primele minute ale jocului, Buș ratează din careu și mingea este deviată în corner. Enescu de la oaspeți încearcă și el cu un șut de la 18 metri care trece puțin pe lângă poarta hunedoreană, la capătul unui contraatac. Apoi, șutul lui Arnăutu este respins cu un reflex excelent de Ivan, iar Hergheligiu și, din nou, Arnăutu trec pe lângă deschiderea scorului. Va fi însă 1-0 pentru echipa din Bistrița la un corner executat de Enesci, iar Curtuiuș a reluat cu capul în gol.
Oaspeții ratează desprinderea în min.30 prin Potra, iar pe final de repriză Motta a centrat periculos prin fața porții, dar nici un coechipier nu a fost pe fază să împingă mingea în plasă.
După pauză, Arnăutu restabilește egali­ta­tea 1 – 1, după o acțiune lucrată de Her­ghe­ligiu. Antrenorul hunedorean este inspirat când decide să îi trimită în teren pe Robert Cristian și Petre Simon, în minutul 65. Gaz­dele se desprind după o lovitură de colț exe­cutată scurt de Hergheligiu până la Robert Cristian, a urmat o centrare perfectă și Garutti a expediat o lovitură de cap aproa­pe de vinclul porții bistrițene. Presiunea hu­ne­do­reană a crescut și mai mult pe final, Motta, servit bine de Hergheligiu, l-a luat la țintă pe Ivan, Hergheligiu a nimerit bara în min. 77, pentru ca ultimele două goluri să vină după centrările lui Simon de pe partea stângă. Prima l-a găsit pe Motta singur în patru metri, acesta a reluat în bară de unde ba­lonul a ricoșat dincolo de linia porții, iar a doua a fost finalizată de Hergheligiu de pe dreapta cu un șut la colțul lung. O victorie care, obținută nu foarte ușor, menține for­ma­ția hunedoreană pe primul loc în seria a noua.

Cea mai importantă victorie
Iată ce a declarat antrenorul hunedorean după joc: „Cred că e cea mai importantă victorie, venind după meciul de Cupă unde am jucat 120 de minute și, credeți-mă, nu a fost simplu să îi recuperăm fizic pe băieți. Mă bucură această victorie și cred că e cea mai importantă victorie a mea ca antrenor. Bistrița e o echipă compactă, stă bine, cu jucători cu experiență la mijlocul terenului. Joi, la antrenament, după jocul de Cupă, le-am spus că o să fie nevoie de toată lumea, va trebui să ne aducem toți aportul pentru că aveam nevoie de această victorie. Urmează pentru noi în etapa viitoare deplasarea de la Ocna Mureș. În liga a treia sunt jocuri atipice, ați văzut și Bistrița, marchează un gol, se pun pe două linii, sunt echipe organizate și poți să prinzi o zi nefastă, să nu îți intre mingea în poartă și să scapi victoria printre degete. Dar avem acum o săptămână să pregătim jocul și ne vom prezenta foarte bine la acel meci”, a declarat la finalul partidei Florin Maxim.
CS Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Vlad, Trășcan – Motta, Mogoș (55 Bradu), Giura (65 Simon), Buș (65 R. Cristian) – Arnăutu (79 Dumitru), Hergheligiu. Antrenor, Florin Maxim.
În seria a VII-a toate cele trei formații din județul nostru au pierdut jocurile și unele coboară în zona fierbinte din clasament.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.