Fotbal. Liga a III-a. Etapă dificilă pentru echipele hunedorene

15 septembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Vineri şi sâmbătă, cele două echipe hunedorene din Liga a III-a de fotbal au avut meciuri pe teren propriu. Dacă CS Hunedoara a reuşit să-şi adjudece victoria, Cetate Deva a fost învinsă categoric de echipa oaspete.

Cetate Deva, în derivă
Echipa LPS Cetate Deva a întâlnit vineri formaţia Naţional Sebiş, întâlnire care a contat pentru etapa a patra din Liga a III-a, iar devenii aveau ca obiectiv primul succes pe teren propriu.
Partida a debutat excelent pentru gazde şi după un minut de la fluierul de start tabela arăta deja 1-0: Chivu a speculat o pasă greşită în zona centrală a apărării adverse, a pătruns frontal în careu şi a înscris fără replică pe lângă portarul Moroz. Spectatorii s-au bucurat apoi de câteva faze pe care le-am înregistrat la ambele porţi.
Pe finalul reprizei echipa din Sebiş revine în atac, Susan a prins un şut bun de la 22 de metri apărat de Manea şi apoi se restabileşte egalitatea: Chiş a pătruns pe stânga, a pierdut balonul, însă acesta a fost respins de un fundaş devean direct la adversar, iar Susan, din interiorul careului, a trimis mingea în poartă plasat lângă bara din stânga lui Manea.
Partea secundă a început în forţă. Lupu a reluat slab cu capul din careu şi Moroz a reţinut cu atenţie şi tot Lupu a şutat mult peste poartă iar Marton a avut două incursiuni periculoase la poarta adversă, dar de fiecare dată şi-a prelungit prea mult balonul.
În min. 58 la un atac rapid al oaspeţilor, Vereş a pătruns pe dreapta, l-a văzut bine pe Balha, acesta a prelungit la Chitaş, care din 10 metri a trimis în poartă, pentru 2-1 în favoarea echipei din Sebiş. Spre stupoarea generală, în min. 63 după ce Marton a irosit din nou un balon venit de la Cocan, la poarta cealaltă Vereş l-a găsit din nou pe Balha, acesta l-a întors foarte uşor pe Radak şi a înscris din careul mic.
Ultima jumătate de oră a însemnat o zbatere în gol pentru Cetate, în căutarea unei reuşite care să relanseze partida, dar fără rezultat pe tabelă. Disputa s-a încheiat cu 3 – 1 în favoarea oaspeţilor, mult mai lucizi şi mai eficienţi în repriza secundă, care au profitat de spaţiile generoase lăsate în apărare de cei de la Cetate.
„Am început perfect, cu gol în debut de meci. Am făcut o primă repriză bună, ne-am mai creat câteva ocazii, din păcate a venit acel gol primit în ultimul minut, chiar înainte de pauză. Totul pleacă de la fundaşii centrali, care nu dau siguranţă echipei. Spre exemplu, la primul gol Dina s-a oprit şi a cerut fault, lucru nepermis la experienţa lui. Nu se dublează cei doi, Dina şi Radak, şi nu îmi explic de ce asta se întâmplă numai la meciurile de acasă, cu Ghiroda şi acum cu Sebiş. În deplasare, şi la Dumbrăviţa şi la Dăeşti, au fost cei mai buni de pe teren. Nici nu e omogenitate la echipă, am venit foarte mulţi jucători noi. Nu am făcut un cantonament în vară, pentru că a existat acea incertitudine cu privire la prezenţa în Liga a treia, iar asta se simte în joc. Sunt mulţi copii în echipă, trebuie să avem încredere şi răbdare cu ei. Ca aspect pozitiv sunt mulţumit de evoluţia bună a lui Ţoiu la mijlocul terenului, un jucător de 19 ani, iar Cocan a intrat şi el bine în joc. Ne aşteaptă etapa viitoare o deplasare la Lipova, un meci foarte greu”, a declarat după joc, Ştefan Nanu, antrenor la Cetate Deva.
LPS Cetate: Manea – Kelemen, Radak, Dina, Doboş – Bîrzan (46 Cocan), Ţoiu, Cîrstea – Iana (46 Marton), Lupu (64 Paşcu), Chivu. Antrenor Ştefan Nanu.

CS Hunedoara este în grafic
Joc greu pentru hunedoreni, acasă, partida desfăşurându-se sâmbătă după-amiază, în compania echipei Gilortul Tg. Cărbuneşti. Totuşi, hunedorenii s-au impus în final cu 2-0.
Primul gol se va înscrie în min. 33, Vasinc a lobat balonul peste portarul oapeţilor, iar Erwin Bloj a reluat balonul în poarta goală. Apoi Iacob a scăpat singur spre poarta oltenilor, a driblat însă prea mult şi şutul lui s-a dus peste poartă.
Gazdele şi-au majorat avantajul în min. 37 prin căpitanul Vasinc, care a şutat violent de la marginea careului de 16 m advers şi, deşi portarul oaspeţilor s-a întins după minge, nu a putut-o reţine şi aceasta a intrat în plasă.
Repriza secundă a fost cu totul diferită pentru hunedoreni, faţă de prima. Oaspeţii au revenit în teren cu altă strategie de joc şi au pus în dificultate apărarea gazdelor. Antrenorul Mario Găman a cerut elevilor săi să iasă din jumătatea lor şi acest lucru a făcut ca atacanţii oaspeţi să fie mai vizibili în faza de finalizare. Introdus în joc în min.73, tânărul de 17 ani, Gîlceavă a creat panică majoră prin acţiunile sale în defensiva hunedorenilor. El a pătruns în careul gazdelor în min. 75 a centrat excelent şi cu greu Cristi Creciunesc a respins salvator.
Au urmat minute de foc pentru apărarea echipei hunedorene, care s-a descurcat totuşi bine la acţiunile în val construite de olteni, avându-l la concepţie pe tânărul Gîlceavă. Am consemnat şi o bară în favoarea gazdelor pe final de partidă, mingea lovind transversala porţii oaspeţilor, dar partida s-a încheiat cu o centrare lungă a lui Gîlceavă pentru Meliţă, care a trimis balonul în bara laterală.
Victorie de moral pentru echipa lui Raul Spătaru, care a declarat: „A fost un joc curat, cu două reprize total diferite. În prima am jucat la valoarea noastră, în cea de a doua a apărut oboseala şi acest lucru vine ca urmare a partidei amicale pe care am avut-o la Gaz Metan Mediaş. Sunt foarte mulţumit de modul în care au evoluat băieţii, dar aşa cum aţi constatat mai avem probleme de lot, nu toţi sunt recuperaţi medical, alţii s-au accidentat din nou (n.r. – Iacob). Suntem în grafic, e o victorie necesară pentru că în etapa următoare jucăm la Filiaşi după care vine la Hunedoara echipa din Craiova. Noi avem patru etape grele şi fiecare punct este important. Astăzi avem o victorie şi ne bucurăm cu toţii de cele trei puncte. O să creştem încet, încet, ceea ce este un lucru bun”, a spus tehnicianul hunedorean.
CS Hunedoara: Dumitrescu, Ciucurescu, Kovacs, Radicof, Cr. Creciunesc, Iacob (min. 46 Scarlat), Marinca, D. Creciunesc (min. 65 Burlacu), Bloj (min. 75 Tecsi), Robert Cristian, Vasinc (min. 85 Petrescu). Antrenor Raul Spătaru.

Rezultatele etapei a IV-a
LPS Cetate Deva – Naţional Sebiş 1- 3
ACS Poli Timişoara – U Craiova 1948 SA 0-5
Flacăra Horezu – ACSO Filiaşi 3-1
CS Hunedoara – Gilortul Târgu Cărbuneşti 2-0
Gloria Lunca Teuz Cermei – Şoimii Lipova 1-1
Crişul Chişineu Criş – Viitorul Dăeşti 3-1
Fortuna Becicherecu Mic – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 2-1
Progresul Pecica – CSC Dumbrăviţa 1-1
În clasament, CS Hunedoara ocupă locul 6, cu golaveraj pozitiv 8-7 şi 6 puncte, în timp ce LPS Cetate Deva se află pe locul 12, cu 4 puncte, golaveraj 6-8.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedoreni spune:

    Felicitari Hunedoara ! Rusine Deva !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Decizia inexplicabilă în cazul uciderii a trei căprioare, donate Grădinii Zoo din Hunedoara. Donatoarele puse la plată, ucigaşii scoşi basma curată!

La trei ani după întâmplarea de la Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara, când angajaţi de aici au tăiat trei căprioare...

Gura lumii, 13.09.2019

Vorbesc cârcotaşii pe la colţuri că e scandal mare într-o organizaţie de partid, după ce s-a aflat cum se împărţeau...

Bulină neagră, 13.09.2019

Daniel Juchi, de 22 de ani, recidivist, din Deva

Închide