Decizia inexplicabilă în cazul uciderii a trei căprioare, donate Grădinii Zoo din Hunedoara. Donatoarele puse la plată, ucigaşii scoşi basma curată!

12 septembrie 2019 | 7 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

          La trei ani după întâmplarea de la Grădina Zoologică din municipiul Hunedoara, când angajaţi de aici au tăiat trei căprioare donate de două femei, pentru a le consuma carnea, am reuşit să aflăm cum s-a terminat această poveste tristă.
          Amendate cu câte 1.000 de lei
Sinceră să fiu, nu credeam că voi ajunge să scriu despre un asemenea deznodământ. Vă vine sau nu să credeţi, cele două femei care au donat căprioarele Grădinii Zoologice din Hunedoara, în 2016, au fost amendate, în urma rechizitoriului unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Contravenţia de care s-au făcut vinovate cele două hunedorence trebuie plătită cu câte 1.000 de lei!
Stupoare, însă. Angajatul de la Zoo, care a decis să omoare animalele, împreună cu un amic, şi să le mănânce, nu a păţit nimic. De vină, se spune în rechizitoriull dosarului nr. 1080/P/2016, sunt cele două femei, pentru că au ţinut în captivitate animalele. Potrivit reprezentanţilor de la Garda Forestieră a judeţului Hunedoara, instituţia care a dus la îndeplinire rechizitoriul, cele două femei trebuie să plătească câte 1.000 de lei, sau 500 de lei în termen de 15 zile de la data comunicării, amenda pentru ”deţinere în captivitate a animalelor”.
„Noi le-am înştiinţat pe cele două femei că au de achitat amenda, în urma rechizitoriului procurorului. Nu noi am stabilit acest lucru, noi doar punem în aplicare decizia respectivă”, a spus Ciprian Marina, consilier superior la Garda Forestieră Hunedoara.
Contactată, Cristina Lefter (medalion), cea care a donat Grădinii Zoologice din municipiul Hunedoara două căprioare, în anul 2016, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că va contesta procesul-verbal de contravenţie. ”Nu este corect, eu şi încă o prietenă am donat trei căprioare Grădinii Zoologice. Noi le-am dus acolo, iar îngrijitorul şi amicul său le-au tăiat pentru a le mânca. Când am mers cu copiii să vedem ce fac animalele, am aflat acest lucru. Dureros! şi, după trei ani, sunt informată că am de plătit o amendă de 1.000 de lei. Iar cei care sunt vinovaţi de uciderea animalelor nu au păţit nimic. De ce să plătesc, pentru că am donat animalele, le-am hrănit şi le-am îngrijit? Ce oameni pot decide aşa ceva? Îmi voi angaja un avocat şi voi contesta amenda”, a afirmat Cristina Lefter.
        Faci bine şi tragi ponoasele
Reamintim cititorilor că, în urmă cu trei ani, Cristina Lefter din satul Bobâlna, comuna Rapoltu Mare, a cărei gospodărie se află chiar la marginea pădurii, s-a pomenit în curte cu doi pui de căprioară (vezi foto), mici şi înfometaţi. Femeia i-a hrănit cu biberonul şi apoi cu alte categorii de mâncare, până s-au înzdrăvenit. Apoi s-a dus să-i doneze Grădinii Zoologice din Hunedoara. A luat legătura cu biologul de la Zoo, care a venit la familia Lefter acasă, de unde a luat căprioarele, spunând că le duce la Grădina Zoologică din Hunedoara. Numai că în loc să-I ducă unde trebuie, i-a dus la amicul său, care le-a tăiat pentru a fi consumate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu o căprioară dată de o femeie din Simeria.
Poliţiştii hunedoreni au stabilit la acea vreme că tânărul în vârstă de 26 de ani, în calitate de angajat al grădinii zoologice, a primit cele două căprioare, promiţând faptul că le va transporta şi depune la grădina zoologică. Poliţiştii au mai stabilit faptul că, în cursul aceleiaşi zile, tânărul a mai primit o căprioară, de la o altă persoană din Simeria, ulterior predând cele trei animale unui hunedorean în vârstă de 55 de ani, care le-a sacrificat, eviscerat şi depozitat la locuinţa sa de domiciliu, din municipiul Hunedoara, de unde a fost recuperată cantitatea de 26,5 de kilograme de carne.
„Am înţeles că vânătorul la care au fost duse căprioarele şi care le-a tăiat şi eviscerat a murit, între timp”, a spus Cristina Lefter. Biologul implicat a demisionat în urma acestei întâmplări dureroase.
În concluzie, la trei ani de la evenimentul cu uciderea căprioarelor, vinovate sunt cele două femei miloase care au donat animalele. Bine că nu au decis anchetatorii că ele sunt de vină şi pentru uciderea acestora.
Strigător la cer! Doar atât putem spune despre decizia procurorului care s-a ocupat de acest caz. Cititorii, însă, sunt liberi să decidă dacă soluţia dată de procuror în cazul căprioarelor ucise este corectă! (Sorina Popa)

Loading...

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gandalf spune:

  Stupefiant !!!
  Procurorul ăla ar trebui să-și ducă restul vieții coleg de celulă cu nemernicul care a dus la sacrificare puii ăia nevinovați, arde-v-ar mațele de nemernici !!!

 2. Nicu spune:

  Vai si amar de țara noastră ! Îmi e greață de toți idioții din țara aia ! ADIOS muciacos , sa va dau mue idioților care votați psd, si celor ce își bat joc de oamenii săraci !

 3. Alin spune:

  Ce vina are psd mai nicule?:))))

 4. Andrada baciu spune:

  Niște gunoaie, in frunte cu cel care a dat verdictul. Uluitor până unde se merge în țara asta! Ar trebui trimise informări la UE, să vadă și cei de acolo în ce cloaca traim

 5. Nicu spune:

  Alin, de când e psd la putere , oamenii sunt tot mai corupți , spurcati , etc. Sper ca angajați aia care au tăiat căprioarele si le-au mâncat , sa fie ultima lor carne care au mâncat-o in viața lor . Veniți in p..a mea in occident si vedeți ca pentru așa ceva i bagă la pușcărie . Dar la noi totul e pe relații , rasa lor de corupți scârboși

 6. dfr spune:

  asta e justitia #rezist.

 7. Bota Pompiliu spune:

  Care-i om si care-i animal !?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 13.09.2019

Vorbesc cârcotaşii pe la colţuri că e scandal mare într-o organizaţie de partid, după ce s-a aflat cum se împărţeau...

Bulină neagră, 13.09.2019

Daniel Juchi, de 22 de ani, recidivist, din Deva

Bulină albă, 13.09.2019

Beatrice Miklos, sportivă de la SCM Deva-Minerul Aninoasa

Închide