FOTBAL Liga a III-a. Etapă cu meciuri importante pentru echipele hunedorene

La acest sfârșit de săptămână, începând chiar de astăzi, se vor desfășura partidele din cadrul etapei a patra în Liga a III-a de fotbal.Capul de afiș al etapei este partida din seria a VII-a care pune față în față, pe stadionul „Dacia” Orăștie , cele două echipe aflate pe primele locuri în clasamentul seriei, CS Municipal Deva și CSM Reșița.

Altă situație
Ambele formații au punctaj maxim după trei etape și sunt departajate la golaveraj, devenii având un gol în plus marcat, față de cei de la CSM Reșița. Echipa din Deva are trei victorii 3 – 0 la Voința Lupac, 1 – 0 cu Jiul Petroșani și un 2 – 0 la Gilortul Cărbunești. CSM Reșița a învins 2 – 0 la Brad pe Aurul, a câștigat acasă 2-1 cu Viitorul Șimian și apoi a obținut o victorie, 2 – 0 la Petroșani .
Cele două combatante s-au întâlnit în vară, într-un amical neconcludent pentru cam­pio­nat, joc câștigat de echipa din Reșița cu 1-0, dar acum, în campionat, altele sunt datele problemei.Cine joacă la pronosport poate încerca oricare dintre variantele jocului, adică 1, x sau 2 .
Partida se anunță drept un derby al etapei și va fi interesant de urmărit modul în care cei doi tehnicieni, Ștefan Nanu de la gazde și Dan Alexa de la oaspeți, vor alege variante de joc și mai cu seamă lotul cu care vor debuta în această partidă.

Meci al suferinței
Tot astăzi, CSM Jiul Petroșani se de­pla­sează la Bumbești Jiu unde va întâlni for­mația Viitorul Pandurii Tg. Jiu II. Jocul se anun­ță interesant, deoarece ambele formații au acumulat câte un singur punct din trei meciuri disputate iar partida poate fi considerată un meci al suferinței. Jiul va efectua a treia deplasare în primele patru etape, cea ce a dat peste cap evoluția formației, jucătorii acuzând o oboseală fizică din cauza acestor deplasări.

Să strângă rândurile
Mâine, sâmbătă, 18 septembrie, pe sta­dionul „Voința” din Lupac gazdele primesc replica celor de la ASA Aurul Brad, cele două echipe fiind despărțite de în clasament de două locuri și trei puncte. Gazdele au un moral foarte bun după cele patru puncte câștigate în ultimele două etape, iar Aurul vine după dușul rece administrat la Brad de Progresul Ezeriș (1 – 3).
Fotbaliștii din Brad au avut evoluții mai bune în deplasare decât pe teren propriu – unicul punct fiind adus din deplasarea de la Viitorul Pandurii II – în timp ce gazdele de astăzi au încasat la debut un 0 – 3 de la Deva chiar la Lupac. Totuși, de la acel eșec, trupa lui Boșco Vișatovici a arătat o creștere de formă și de rezultate, 3 – 1 cu Gilortul și
0 – 0 la Filiași cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, una dintre principalele candidate la pro­mo­vare.
În concluzie, Aurul trebuie să strângă rân­durile, să treacă peste începutul mai puțin fast de sezon și peste absențele din lot, pentru a obține sâmbătă un rezultat care să o ajute să evadeze cât mai rapid din subsolul ierarhiei seriei a VII-a.
În seria a IX-a, sâmbătă, pe stadionul „Ce­tate” Alba Iulia, echipa locală primește replica liderului la zi, CS Hunedoara și, la prima vedere, această întâlnire pare a fi una ușoară pentru hunedoreni.
Echipa din Alba Iulia este pe ultimul loc în clasament, cu trei înfrângeri în trei etape, cu doar două goluri marcate și șapte încasate, în timp ce oaspeții au adunat trei victorii în tot atâtea partide (două dintre ele în deplasare), au înscris de 11 ori și au primit trei goluri, ocupând poziția de lider în serie.
Formația pregătită de Florin Maxim este favorită în acest joc dar jucătorii au acuzat o anumită stare de oboseală,după meciurile din campionat și după cele din Cupa Româ­nei, care au fost lungi ca și timp și epuizante. Mai mult, au fost și accidentări iar tehnicianul hunedorean a fost obligat să găsească soluții pentru a aseza în teren un lot valid.
Toate partidele se vor disputa începând cu ora 17.00.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.