Fotbal Liga a III-a. CSM Deva la prima victorie în acest sezon

Echipa de fotbal CSM Deva, aflată după două înfrângeri suferite în primele două etape din campionat, a avut o singură variantă, victoria, în  întâlnirea de vineri, programată în etapa a treia din această competiție, când devenii au întâlnit echipa secundă a lui FC Hermannstadt.

Cu cinci schimbări în formula de start faţă de jocul pierdut la Gilortul în etapă trecută, CSM Deva s-a dovedit a fi o echipă schimbată radical cu un joc mult mai bine legat. La final obiectivul stabilit a fost îndeplinit şi cele trei puncte obţinute  au liniștit apele la echipa deveană. De altfel, formația antrenată de Ștefan Nanu a fost practic permanent la conducerea ostilităţilor, iar scorul final de 2 – 1 nu reflectă fidel superioritatea netă a devenilor.

Portarul Dombradi (junior titular în sezonul trecut la Baia Mare, cu care a jucat barajul de promovare în Liga 2), Niţuică apărut pe un post delicat, care a creat destule bătăi de cap până acum, cel de fundaş dreapta, Bîrzan readus la echipa deveană şi, nu în ultimul rând, Tecsi, care a adus consistenţa necesară în atac, au fost cele patru transferuri realizate în această săptămână. Mai adăugăm aici titularizarea în premieră a lui Ghighilicea, revenit după o accidentare, şi trecerea lui Ţoiu pe post de fundaş central, astfel că CSM a arătat o schimbare radicală în jocul de vineri.

Devenii au început bine şi după câteva acțiuni ofensive au înscris în min. 7: Traşcă a centrat perfect de pe stânga şi, pe fondul vântului puternic din faţă,  Ghighilicea a reluat cu capul din 10 metri la vinclul porţii sibiene. Echipa gazdă și-a continuat atacurile  către poarta sibiană, Bîrzan a executat periculos o lovitură liberă şi Agârbiceanu a boxat, iar peste două minute Tecsi a avut o incursiune caracteristică pe partea stângă, a pătruns în careu şi a şutat de la 7 – 8 metri la colţul lung, puţin pe lângă poartă.

Tinerii din echipa sibiană au restabilit egalitatea contrar cursului jocului, în min. 17. La un corner, acordat cu destulă uşurinţă de apărarea deveană, balonul a ajuns la Iaru, nemarcat şi singur la doi metri de poartă, iar mijlocaşul Hermanstadtului nu a avut de făcut decât să împingă balonul în plasă. Chiar și egalată , echipa deveană a construit alte acțiuni, dar formația din Sibiu  s-a apărat aglomerat, atât în preajma,  cât şi în propriul careu de 16 metri.

CSM Deva și-a continuat și în repriza secundă atacurile către poarta adversă. Ca urmare, după câteva ocazii bune, dar ratate de atacanții deveni, Traşcă pornește cu balonul de la mijlocul terenului, trece foarte ușor de defensiva sibiană, intră în careu pe partea stângă şi trimite frumos la colţul lung: 2 – 1 pentru echipa deveană. Victorie pe deplin meritată  și muncită a CSM Deva în faţa unui adversar incomod, cu jucători  tineri și de mare viitor, care i-au alergat  pe deveni, însă diferenţa de experienţă şi de valoare au fost decisive.

Fericit după victorie, antrenorul principal al devenilor, Ştefan Nanu, a declarat: „Am făcut un joc bun, în faţa unei echipe de copii care au calitate, este o selecţie bună la clubul din Sibiu. Îi felicit pe băieţi pentru această victorie, în special pe Tecsi, care a adus calitate în atac, ştie să ţină de minge atunci când trebuie. Şi pe Traşcă îl felicit pentru golul pe care l-a reuşit, dacă va mai creşte fizic poate ajunge jucător de liga întâi. Despre meci ce să spun, aţi văzut, noi ne-am creat ocazii, ei ne-au egalat pe o nesincronizare, Avem cinci – şase jucători noi, încă nu există omogenitate la echipă, calitate însă este. Spre exemplu Ghighilicea a fost golgeter la Filiaşi în campionatul trecut, a jucat acum după doar două săptămâni de antrenament, a dat un gol şi a avut o ocazie de gol. Urmează pentru noi un meci greu la Petroşani, le-am şi spus băieţilor că jocurile cele mai grele sunt cele cu echipele de jos din clasament, care nu au nimic de pierdut, se agaţă de tine şi te pot încurca.”

 

CSM Deva: Dombradi – Niţuică, Radak, Ţoiu, Doboş – Bîrzan (58 Stere), Vitan, Traşcă – Târş (76 Lehel), Ghighilicea (66 Bogdanovici), Tecsi. Antrenor Ştefan Nanu

 

Rezultatele etapei a 3-a

Seria a VII-a

Măgura Cisnădie – Flacăra Horezu 1-0

Gaz Metan Mediaş 2 – CSM Jiul Petroşani  7-1

CSM Deva – FC Hermannstadt 2  2-1

Minerul Costeşti – Gilortul Târgu Cărbuneşti 1-2

Viitorul Dăeşti – Viitorul Şelimbăr 1-3

 

Seria a IX-a

AFC Unirea 1924 – Unirea Dej, nu s-a disputat

Unirea Ungheni – Sănătatea Cluj 2-1

Avântul Reghin – CS Hunedoara 2-1

CS Ocna Mureş – CSO Cugir 1-5

Industria Galda – Sticla Arieşul Turda 1-3

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.