Sport

Fotbal Liga a III-a CSM Deva bate bine… la CS Universitatea Craiova 2

CSM Deva a jucat pe terenul celor de la CS Universitatea 2 Craiova. Tehni­ci­a­nul formației devene, Ștefan Nanu, a decis să facă deplasarea la Craiova cu o zi înainte de această întâlnire, pentru a pregăti mai bine acest joc și s-a do­vedit că acest lucru a fost benefic.

Blocat de un apărător
Alexandru Popescu a avut două faze periculoase de poarta craioveană încă din debutul partidei, iar Modan a com­pletat acțiunile devenilor în prima parte a întâlnirii. Gazdele au avut prima zvâc­nire ofensivă în minutul 10, când Korbl, debutantul din poarta devenilor, a scos un șut bun al lui Brășfăleanu. CSM Deva a deschis tabela în minutul 23 printr-un gol reușit de Popescu, care a reluat în poarta o minge venită de la Doboș, cel care va crea emoții în tabăra gazdelor în minutul 33 cu un șut excelent trecut puțin pe lângă vinclu porții craiovene. În minutul 40, Creciunesc trage puțin pe lângă poartă de la circa 30 de metri, iar colegul lui, Tamaș ratează din fața porții. În prelungirile primei reprize Bedea este blocat de un apărător craiovean la o po­ziție bună de gol, iar Stana, de la gazde, trage pe lângă, astfel că la pauză CSM Deva a avut un avantaj minim și a intrat la cabine cu 1-0.

Gafe ale arbitrului de centru
Imediat după reluare în minutul 47, Tamaș a reușit să aducă în avantaj for­ma­ția din Deva cu un șut din marginea careului mare, deviat ușor de un apă­rător al gazdelor, astfel că tabela s-a mo­dificat la 2-0 pentru echipa din Deva. Arbitrul de centru Cristian Moldoveanu din Sf. Gheorghe, a început seria gafelor și după ce le-a refuzat devenilor un pe­nalty clar la un fault asupra lui Modan. Totodată, l-a eliminat și pe antrenorul principal al echipei oaspete, Ștefan Nanu, posibil pentru proteste la deciziile arbitrului. Mobilizați de aceste gafe inexplicabile ale centralului, jucătorii echipei din Deva au strâns rândurile și în minutul 57, Bedea reușește să înscrie cel de al treilea gol pentru echipa oas­pe­te cu o execuție superbă, din marginea suprafeței de pedeapsă. La acest scor, Modan a ratat din poziție bună, șutul său fiind scos de pe linia porții de un fundaș advers. Baidoo a trecut și el pe lângă gol în minutul 80. Scorul final a fost stabilit în minutul 84 grație reușitei lui Rus care a reluat în plasa porții adverse o cen­trare venită de la Doboș.

Mulțumit de jocul prestat
O victorie muncită, obținută în fața unei echipe arțăgoase și ambițioasă, iar la finalul partidei antrenorul Ștefan Nanu a declarat: „Este o victorie meritată, în fața unei echipe foarte bune, care va avea un cuvânt greu de spus în acest cam­pionat. Să nu uităm, Craiova a câști­gat clar cu Lupacul și Cărbuneștiul și a pier­dut greu la Filiași, toate aceste echi­pe fiind bune. Felicit jucătorii pentru tot ceea ce au făcut. Au respectat întocmai indicațiile și rezultatul s-a văzut. Acesta este fotbalul pe care doresc să îl prac­tice elevii mei! Acum ne bucurăm, dar nu pentru mult timp, pentru că ne așteaptă un meci greu, chiar dacă vom juca aca­să, cu cei de la Șimian. Important este să avem continuitate în calitatea jocului și, astfel, vor veni și rezultatele. Îmi felicit, din nou, jucătorii, și sper să continuăm pe aceeași linie”.
CSM Deva a jucat cu: Korbl – Mocanu, Creciunesc, Rus, Doboș – Tamaș (79 Toma), Bedea, Țoiu (76 Gavrilă), Buzan – Modan (68 Baidoo), Popescu. Rezerve au fost : Beke – Stoica, Giosu, Munteanu, Bărăitaru, Kelemen.

Rezultatele etapei:

 • FCU Craiova FC 2 – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-3
  Au marcat: Ciucă (min.14), A.Sârbu (minutele 63 și 78) respectiv A. Popovici (min.30), A. Buțu (min.38), D.Buia (min.90+3 – penalty)
 • Universitatea Craiova 2 – CSM Deva 0-4
 • Viitorul Şimian – ACSO Filiaşi 3 -1(0-1)
  Au marcat: Malacu (min. 76), Raicovici (min.83) și Blanchard (min. 89) respectiv Rogoveanu (min. 45)
 • CSO Turceni – Gilortul Târgu Cărbuneşti 0-4
  Au marcat :C. Roncea (16), Leonard Gheorghe (17), . Avrămescu (52 – penalty), M.Habet (60)
 • Jiul Petroşani – Voinţa Lupac 2-0
  A marcat: George Dănăilă (37), Stephane Ferhaoui (86) ) (N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura