Sport

FOTBAL. Liga a III-a. Corviniştii au câştigat greu, dar au câştigat

Corvinul își continuă parcursul fără greșeală din campionat după ce a în­registrat un nou succes, al șaptelea, din tot atâtea posibile, de data aceasta pe terenul celor de la ACS Târgu Mureș. Hunedorenii s-au impus cu 3-2, la capătul unui joc pe care singuri şi l-au făcut mai dificil decât era aşteptat.

Și-au făcut singuri probleme
Pe o suprafaţă de joc uşor moale, dar mult peste altele de la acest nivel, elevii lui Florin Maxim au stat doar în jumă­tatea adversă în primele 10 minute. Timp în care Coman şi Iacob au avut primele două şanse mari de a marca. Primul, cu o lovitură de cap puţin peste, din careul mic (min. 7), al doilea cu o centrare din flanc, care era să îl pă­că­lească pe Szanto, goalkeeper-ul de 19 ani din poarta gazdelor scoţând de sub bară (min.12). Scorul a fost deschis de gazdele, la prima lor incursiune mai periculoasă în jumătatea de teren a echi­pei din Hunedoara: Borbely a pro­fitat de o minge lungă, l-a depăşit pe Pop şi a centrat în careu, de unde Gliga a reluat pe lângă Lefter (13). Corvinul a acuzat însă şocul primirii golului şi au egalat după șapte minute, prin Coman, care a reluat, imparabil, cu capul, sub bară, o centrare perfectă venită din dreap­ta, de la Iacob. A urmat o altă ac­ţiune în viteză a echipei noastre, fina­lizată cu un şut peste al lui Chindriş, din marginea careului (24), pentru ca la faza imediat următoare, Lefter să solicite schimbarea, din cauza unei probleme
în zona inghinală – fiind înlocuit cu Roman, aflat la al doilea meci în poarta Corvinului. Până la pauză, Lupu a avut două ocazii bune de a înscrie dar nu a reuşit să marcheze, deşi a scăpat în două rânduri singur cu portarul gaz­delor, Szanto ( min. 28 și 42). La reluarea jocului, Lupu s-a aflat din nou în prim-plan, cu alte două ocazii de a înscrie dar nefinalizate, pentru ca mai apoi Claudiu Borţoneanu să semneze două şanse bune, din marginea careului. Golul hune­dorenilor a venit în minutul 61, Borțoneanu l-a servit excelent pe Lupu care l-a executat pe portarul celor de la Tg. Mureș pentru 2-1. Ocaziile irosite de către jucătorii din Hunedoara s-au „răzbunat” la poarta opusă, Lupuleţ a profitat de o greşeală a lui Roman şi Vlad şi a egalat pentru 2-2, la o fază care nu anunţa nimic. După gol, elevii lui Florin Maxim au presat până aproape de final, iar efortul lor a fost răsplătit de acelaşi Coman, care a adus golul victoriei cu o lovitură de cap, din careul mic, după o centrare cu efect a lui Pîrvulescu (89). O victorie greu obți­nută de CS Corvinul, cu 3-2 nu fără emo­ţii însă, dar hunedorenii se mențin pe primul loc în clasamentul seriei cu punctaj maxim.
Runda viitoare prilejuieşte o nouă deplasare, la Cluj, pentru duelul cu Viitorul (sâmbătă, ora 15:00), echipă care a fost depăşită clar, 0-3, de Metalurgistul Cugir.

Seria a VII-a

ACSO Filiași – Retezatul Hațeg 2 – 1 (1 – 1)
Au marcat: Calu (18 penalty), Eshun (72) –Pușcă (30)

Viitorul Pandurii II – Aurul Brad 3 – 2 (3 – 1)
Au marcat: Vespe, Geană, Buțurcă – Achim, Trășcan

CSM Jiul Petroșani – CSM Deva 0 –0

O remiză albă la Petroşani pentru echi­pa de fotbal CSM Deva, derby-ul ju­dețean terminându-se la egalitate, scor 0-0. Devenii au câştigat un punct pe terenul celor de la CSM Jiului Petroşani care constituie o echipă valoroasă şi am­biţioasă. După 7 etape, CSM Deva are în palmaresul campionatului actual cinci victorii şi două egaluri, un total de 17 puncte în clasament cu care se men­țin lideri în serie.