Fotbal, Liga a III-a. CNS Cetate Deva, egal acasă cu Unirea Alba Iulia

16 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Partida contând pentru etapa a patra din Liga a III-a dintre CNS Cetate Deva şi Unirea Alba Iulia s-a desfăşurat vineri pe stadionul din Deva şi a fost una cu puţine faze de fotbal. A fost un joc de uzură între două formaţii care se cunosc foarte bine, iar ocaziile de gol la cele două porţi nu au fost decât pentru imagine.

Meciul s-a încheiat nedecis 0 – 0, un rezultat care, chiar dacă nu mulţumeşte pe deplin pe nimeni, aduce fiecărei echipe câte un punct la sărăcia din clasamentul seriei. Antrenorul Ioan Petcu l-a folosit în acest joc pe Fetiţa în postura de vârf împins, iar colegii acestuia au trimis multe mingi în adâncime pentru el sau pentru ca Mirică şi Braga să fie serviţi la pătrunderile pe culoare spre poarta adversă, dar fără rezultat final pe tabelă.
Echipa din Alba Iulia, una dintre pretendentele la promovare, nu a strălucit, dar s-a conservat pentru un rezultat strâns (posibil să fi vrut măcar un egal), devenii fiind cei care au intuit de fiecare dată acţiunile oaspeţilor spre poarta lui Apostol, iar Radak şi Şoit au fost mereu primii la minge. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a venit în min. 31. Atunci Marcu, a pătruns de pe extrema stângă în careul devean, l-a găsit cu o centrare pe jos pe Oară, acesta a şutat de la circa 12 metri, însă Şoit a intervenit la blocaj şi a respins balonul care putea aduce deschiderea scorului. Au mai încercat şuturi din afara careului Păcurar şi Fetiţa, dar execuţiile lor fie au fost blocate de fundaşii adverşi, fie au trecut departe de ţintă.
Repriza a doua a fost, în mare parte asemănătoare cu prima. Oaspeţii au folosit o variantă aglomerată în jumătatea de teren a echipei devene, reuşind să nu primească gol. Finalul de partidă a fost mai intens disputat. În min. 75 s-a înregistrat cea mai mare ocazie de gol a gazdelor: Robert Cristian l-a găsit cu o pasă în careu pe Voinea, iar vârful de atac adus în această vară de la Şirineasa a şutat de la şapte-opt metri puţin peste vinclul porţii adverse.
Ultimele minute au aparţinut oaspeţilor, care puteau pleca cu toate cele trei puncte de la Deva, după ocaziile pe care le-au avut. Partida s-a încheiat la egalitate 0 – 0, un rezultat echitabil, până la urmă cu care cele două formaţii au trebuit să se mulţumească.
Imediat după joc, antrenorul gazdelor, Ioan Petcu, a declarat: „Rezultatul este echitabil. S-au întâlnit două echipe apropiate ca valoare, a fost un joc echilibrat. M-a bucurat atitudinea mult schimbată în bine a echipei, angajamentul pe care l-au arătat băieţii. Am avut ocazii şi noi şi ei, noi am fost primii în situaţie clară de a marca, puteau şi ei să o facă pe final. Din păcate, încă suferim la finalizare, lucrăm în continuare la asta. Voinea a intrat bine, a avut două-trei ocazii, din păcate s-a accidentat. Am încercat să jucăm în faţă cu Fetiţa şi Robert Cristian, avansaţi pe rând în postura de vârf, am alternat şi pe benzi cu Braga şi Mirică, pentru a putea intra fiecare pe interior cu piciorul de şut, nu ne-a ieşit. Echipa din Alba Iulia nu ne-a surprins cu nimic, i-am studiat în meciul amical jucat la ei, le ştiam punctele forte, am putut să îi blocăm. În continuare urmează meciuri grele, sperăm ca în etapa viitoare să câştigăm la Dumbrăviţa.”
De partea cealaltă, antrenorul echipei din Alba Iulia, Adrian Bicheşi, a spus: „Nu sunt mulţumit de rezultat. Puteam să câştigăm uşor, am întâlnit o echipă a Devei în criză, fără curaj. Au aşteptat să jucăm noi şi ne-au contrat doar pe greşelile fundaşilor şi mijlocaşilor noştri. La numărul de ocazii am fost peste ei, meritam să câştigăm ”.
CNS Cetate: Apostol – Kelemen, Radak, Şoit, Roşie – Boldea, Suciu – Braga (min. 65 Circov), R. Cristian, Mirică – Fetiţa (min. 59 Voinea, min. 80 R. David). Antrenori Ioan Petcu şi Elek Szemely

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Fotbal, Liga a II-a. Energeticianul a pierdut la Mioveni

ACS Energeticianul, formaţie „adoptată“ de Valea Jiului, a înregistrat cea de-a treia înfrângere din campionat, ajungând pe locul 10 în...

Tabără de pregătire a tinerilor baschetbalişti la Roşcani

Camp Roşcani a găzduit timp de şase zile însorite, tabăra de pregătire a unui grup de tineri baschetbalişti de la...

Incendiu la un bloc cu nouă etaje din Petrila. Zeci de oameni evacuați în miezul nopții

      Pompierii au intervenit în această seară pentru a stinge un incendiu care s-a declanșat la un bloc...

Închide