Fotbal, Liga a-III-a. Antrenorul devenilor: Arbitrul ne-a dezavantajat clar

8 martie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Aşteptat cu interes de către iubitorii fotbalului din Deva, jocul disputat la Simeria de către formaţia pregătită de Ştefan Nanu a fost însă unul încâlcit, fragmentat de foarte multe ori de către arbitrul de centru Sorin Vădana (din Cluj Napoca), cel care a oprit partida ori de câte ori s-a înregistrat un contact fizic direct sau la fiecare cădere a adversarilor.

Nu a ţinut cont de părerea tuşierului
Încă din primul minut al meciului, oaspeţii s-au anunţat a fi hotărâţi să joace la victorie, dar Doboş a avut o intervenţie reuşită în apărare şi a salvat echipa la atacul celor din Dumbrăviţa. În minutul 7 am notat prima situaţie ambiguă a jocului petrecută în zona careului devean: Radak a sărit la cap cu Enciu, ultimul a căzut în afara careului mare, însă spre stupoarea generală, arbitrul Vădana a acordat penalti pentru oaspeţi. Au fost discuţii aprinse, tuşierul Claudiu Georgiu (din Dej) a fost consultat şi el, dar centralul a rămas ferm la decizia iniţială. Drăghici a transformat lovitura de pedeapsă, aducând în avantaj formaţia oaspete.

Portarul, la post
A urmat un galop după egalare al devenilor, însă centralul clujean a continuat mereu să întrerupă partida, uneori având discuţii interminabile cu jucătorii, explicându-le ca la şcoală diferitele sale decizii.
Pe fondul tensiunilor cauzate de acest lucru nu au fost prea multe faze la cele două porţi. Până la pauză am consemnat doar şutul de la distanţă al lui Bogdanovici, mult pe lângă poartă, apoi o lovitură de cap imprecisă a lui Boldea din mijlocul careului şi o execuţie dezamăgitoare a lui Enciu la o lovitură liberă din colţul careului de 16 metri. Combinaţia dintre Marius Ion şi Velcotă nu a fost finalizată cu vreo execuţie la poartă, Radak şi Ţoiu l-au încercat pe portarul Smaranda, dar acesta a fost la post. La pauză s-a intrat la vestiare cu un avantaj la limită pentru echipa din Dumbrăviţa.
Imediat după reluare s-a produs şi egalarea: în minutul 47 Doboş a făcut o cursă impetuoasă pe stânga, a centrat impecabil la colţul lung în careul mic şi Curescu a reluat cu capul imparabil jos, lângă bară. După egalare, jocul s-a încins, portarul devean Manea a avut două intervenţii sigure, a reţinut şutul lui Drăghici din 16 metri şi a boxat salvator o centrare periculoasă venită în careul său. Ţoiu a avut şi el o acţiune individuală frumoasă, iar Făgărăşanu a irosit un contraatac periculos cu un şut dezamăgitor din 20 de metri.

A comentat, l-au eliminat
Echipa Cetate Deva a avut o evoluţie mai bună în partea a doua a jocului, cu pressing şi insistenţă la recuperare, dar am constatat că au o lipsă de claritate la construcţie. În aceste condiţii, oaspeţii s-au dovedit mai periculoşi în atac şi au avut câteva incursiuni la poarta gazdelor. Tensiunea din teren a continuat cu o altă decizie contestată a arbitrului de centru: în minutul 78, Velcotă a trecut de Simic şi a scăpat periculos spre poartă, dar centralul clujean a dictat fault în atac. Antrenorul devean Ştefan Nanu a răbufnit, fiind eliminat în urma comentariilor la decizia arbitrului. Ultima şansă de gol a avut-o Radak în minutul 90, când a reluat cu capul peste poartă centrarea lui Bogdanovici.
„Din punctul meu de vedere, astăzi am jucat 11 contra 14, arbitrajul ne-a dezavantajat de la început. A mutat în careu penaltiul, la o săritură la cap care a fost un metru în afara careului. L-am întrebat pe central de ce a fluierat peste tuşier şi mi-a răspuns «lasă-l pe ăla, că e prost, nu ştie». Am spus şi înainte de meci, Dumbrăviţa este o echipă puternică, are şase jucători cu experienţă de Liga 1 şi Liga 2, a stat mai bine în teren şi s-a închis foarte bine. Sunt nemulţumit de unii dintre jucătorii mei, eu le cer agresivitate iar ei nu au arătat-o. Nu am avut un joc strălucit, se vede încă şi lipsa de omogenitate, cu cinci jucători noi în primul 11. Este calitate în lotul actual, dar unii sunt învăţaţi să joace doar când au mingea. La pauză au înţeles ce le-am cerut, să desfacă jocul pe benzi. Aşa a venit şi golul, la centrarea perfectă a lui Doboş şi intrarea la fel de bună a lui Curescu. Obiectivul nostru rămâne în continuare menţinerea în Liga a treia”, a declarat antrenorul Ştefan Nanu.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedoreni spune:

    Rusine Deva pentru rezultat !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şoferiţele, de neoprit, pe ploaie, la Raliul Frumuseţii

Organizat de către Clubul de automobilism şi karting Hunedoara, în colaborare cu Automobil Clubul Român Hunedoara şi în parteneriat cu...

Un nou caz de coronavirus in judeţ!

Potrivit informațiilor primite de la Grupul de Comunicare Strategică a fost confirmată infecția cu noul coronavirus (COVID-19) pentru o fată...

Devean cu coronavirus

Primul caz pozitiv cu virus Corona (COVID-19) în judetul Hunedoara a fost confirmat vineri. Este vorba de un bărbat de...

Închide