Fotbal, Liga a III-a. Ambele echipe hunedorene au obţinut victoria

12 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Cele două echipe din judeţul Hunedoara, aflate în zona fierbinte a clasamentului, pe poziţii de retrogradare, au abordat partidele din etapa desfăşurată la finalul săptămânii cu un alt stil de joc, astfel încât să reuşească victoriile necesare pentru a se îndepărta de zona minată.

O primă repriză albă
LPS Cetate Deva a debutat bine în partida de acasă cu CSM Lugoj, echipă practic retrogradată, dar care a dat o replică tăioasă devenilor. Totuşi, deşi au fost câteva ocazii de gol la ambele porţi, la pauză scorul a fost 0-0.
Primul gol se va înscrie în min.54: lovitura de colţ acordată a fost executată de Cocan şi Dina a reluat cu capul din şase metri pe sub portar, deschizând scorul. În min. 61 Cetate îşi majorează avantajul, la un alt corner executat de Cocan acesta a centrat şi Lupu a reluat din apropiere. La 2 – 0 se părea că lucrurile sunt clare, dar în min. 77 Kelemen l-a faultat în careu pe Kiala. Oţelul a transformat penaltiul şi scorul a fost 2 – , dând frisoane spectatorilor. Însă Cocan, cel mai bun jucător devean de pe teren, a transformat în min.82, o lovitură liberă de la 30 de metri de pe partea stângă cu un şut plasat la colţul lung al porţii lui Iovicin. Este 3-1 şi victorie clară şi meritată a devenilor în faţa unei echipe care încă nu s-a predat.
„Am dominat tot meciul, mai puţin pe final, ultimele 15 minute, care au fost mai grele. Chiar şi în prima repriză, când nu am înscris, ne-am creat ocazii pe care le-am ratat însă cu seninătate. Am avut trei partide într-un interval de o săptămână şi asta s-a simţit în jocul nostru. Nu i-am putut folosi la acest meci pe Roşie, suspendat, şi pe Tegbo, accidentat. Urmează iarăşi un meci extrem de important, de totul sau nimic la Sebiş cu Naţional, de unde ar trebui să luăm puncte pentru a ne atinge obiectivul” – a declarat antrenorul devean, Ciprian Luca

CS Hunedoara produce surpriza
CS Hunedoara continuă cu rezultatele contradictorii. După ce au pierdut pe teren propriu în etapa precedentă, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, acum hunedorenii au învins în deplasare la Chişineu Criş cu scorul de 2-1. Golurile CS Hunedoara au fost înscrise de Daniel Creciunesc (28) şi Peter Lehel (72).
Ca urmare a acestor rezultate, CS Hunedoara ocupă locul 11 în clasament, cu 36 de puncte acumulate, iar LPS Cetate Deva ocupă poziţia 12 cu 35 puncte.
Practic, trei echipe, CS Ocna Mureş, CSM Lugoj şi Millenium Giarmata, sunt retrogradate, urmând ca a patra să fie stabilită în funcţie de rezultatele din etapele următoare.
În etapa următoare, programată pe 18 mai, CS Hunedoara joacă acasă cu CSM Lugoj, de la ora 18.00, iar LPS Cetate Deva se deplasează la Naţional Sebiş.

Rezultatele etapei a 28-a:
CNS Cetate Deva – CSM Lugoj 3-1
ACS Dumbrăviţa – Metalurgistul Cugir 2-0
Şoimii Lipova – CSM Şcolar Reşiţa 0-2
Naţional Sebiş – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-1
Gloria Lunca Teuz Cermei – Millenium Giarmata 5-2
Industria Galda – Unirea Alba Iulia 2-1
CS Ocna Mureş – FC Avrig 1-3
Crişul Chişineu Criş – CS Hunedoara 1-2

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ Finanţe

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Tobele Toamnei, vol. I-II, Seria Outlander, de Diana Gabaldon, purtând semnătura editorială Nemira - 2017 este propunerea pentru lecturare de...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Şansele să fii tu însuţi…

Valentina Mureşan Ce înseamnă să fii tu însuţi? În urmă cu mai bine de 10 ani, o persoană dragă inimii...

Închide