Sport

Fotbal Liga a II-a. Spectatorii vor prea repede victorii la Hunedoara

Corvinul a câștigat par­tida dispu­tată acasă cu CSM Reșița, după un joc cu două reprize diferite, cu o arte a doua mult mai bună pentru echipa pregătită de Florin Maxim (foto). La întâlnirea cu presa, din fi­nalul jocului, tehnicianul hu­ne­dorean a vorbit și despre nemulțumirea unora dintre spectatori care au fluierat in­tervențiile câtorva jucă­tori din lotul hunedorean. Florin Maxim le-a luat apărarea ele­vilor săi și chiar s-a plasat de partea lor, atâta timp cât și aceștia sunt de partea sa și îi accep­tă deciziile.

Schimbări
„Noi pregătim niște lucruri la an­tre­nament, vrem să construim, dar mai și greșim. Dacă nu acceptă spectatorii, fanii noștri, o greșeală, mai bine dai în ea. Noi pregătim un lucru și în timpul jocului, în funcție de gradul tău de oboseală sau în funcție de ce îți oferă adversarul, apelezi la tot arsenalul. Dai o minge lungă dacă trebuie, ia-o în interior și tot așa. Tot asta îi încurajez și în antrenamente să facem ce trebuie. Dar Roman, de exemplu, e un copil de 2006, hune­do­rean, la fel ca și Bradu. Putem să zicem că și el e jucătorul nostru, e un co­pil de 2002. Chiar mă uitam la linia noastră de apă­rare și vor­beam și cu Toni (n.r. – Heleșteanu), cred că am avut o medie de vârs­tă de 21 de ani și jumătate în linia de fund. Suntem o echipă tânără, în formare. Vorbeam și de schimbări, chiar nu am simțit lu­cruri ca să fac o schim­bare. În meciul ăsta au arătat bine, mai ales în repriza a doua. Dar, etapa viitoare, vor fi alți jucători poate în primul 11, trebuie să ne obișnuim cu lucrul ăsta. Nu am nimic personal cu jucătorii și asta le spun, sunt alături de ei, ei alături de mine, deci nu am nimic personal cu ei. Doar că îmi doresc să câștig și fac o strategie. Îmi iese sau nu, așa au fost gândurile mele și ale staff-ului, ne consultăm tot timpul, luăm de­ciziile împreună. Eu le iau pe cele finale, dar îmi sunt de mare ajutor colabo­ra­torii”, a mai afirmat Maxim.

Săptămână grea
Revenind la jocul de sâmbătă, Corvinul e neînvinsă până acum în campionat, este pe locul secund în clasament și pre­gătește meciul din finalul acestei săp­tă­mâni când va juca la Viitorul Pandurii
Tg. Jiu. ”Avem 14 puncte, ce pot să spun, nu știu dacă e surprinzător, acum pune o presiune pe jucători. Ne dorim să scoa­tem maximum din meciul următor și cu asta trebuie să se obișnuiască jucătorii. Sunt deja sunt șase etape trecute și meciuri de Cupă, s-a creat un grup. Sper eu să țină fiecare de locul lui, așa cum țin și eu. Ei trebuie să se gândească la fel, că am fi o familie atâta timp cât facem lucrurile așa cum trebuie. Dacă pierd la nesfârșit nu mă ține nimeni că eu sunt frumos și cu șapcă în cap, Asta trebuie să înțeleagă și jucătorii, că am pretenții de la ei, nu trăim din amintiri. Fotbalul e azi, apoi etapă săptămâna viitoare și trebuie să fii la fel, trebuie să înțelegem lucrurile astea. Vom merge la Târgu Jiu, după care avem o săptămână mai grea, cu meci de Cupă. Primul meci, cel de la Târgu Jiu îl vom pregăti la fel ca pe celelalte și sperăm să scoatem cât mai mult din acel meci”, a spus tehnicianul hunedorean.