Fotbal, Liga a II-a. Energeticianul – Luceafărul Oradea, 4-0 (2-0)

Nicolae Gavrea

Partida de la Petroşani dintre cele două echipe surori (finanţate de acelaşi investitor, Nicolae Sarcină) s-a disputat totuşi cu spectatori, după ce gazdele au lucrat peste noapte la turnicheţii de la poarta de acces, iar Jandarmeria şi-a dat acceptul ca partida să fie urmărită din tribune, de public. Au fost prezenţi circa 300 de spectatori în tribunele bătrânului stadion Jiul din Petroşani, care au urmărit o partidă de debut, cu multe goluri şi au aplaudat o victorie meritată obţinută de formaţia Energeticianul.

Jocul a debutat cu un control al balonului mai bun al echipei oaspete, care s-a aşezat rapid pe posturi şi a încercat de două ori buturile porţii adverse: în min. 9, G. Paraschiv îl încearcă cu un şut de la aproximativ 18 m pe portarul gazdelor, H. Moldovan, aflat la post, pentru ca apoi, în min.13, să notăm o combinaţie de pase a jucătorilor de la Luceafărul, pregătiţi de Cristian Lupuţ. Paraschiv primeşte şi pasează la marginea careului lui Vasile Pop, iar acesta trage înşelător de la 16 metri, însă mingea se duce puţin pe lângă bară.
Formaţia gazdă, Energeticianul, are şi ea o primă mare ocazie de gol, în min. 15: Vlad Rusu, fostul golgheter al Luceafărului şi al sezonului trecut al Ligii 2, trimite cu capul din 9 metri, însă Moga e pe fază şi respinge în corner.
Urmează apoi alte minute de presiune la poarta celor din Valea Jiului, iar mai târziu, în min.23, gazdele au emoţii, deoarece Drugă e aproape să trimită în propria poartă la o respingere a balonului de către portarul celor de la Energeticianul, însă mingea se loveşte, norocos pentru gazde, de bară.
Va fi totuşi deschidere de scor la Petroşani, în min. 27, când Cosmin Neagu reuşeşte un şut plasat din 10 metri, la colţul scurt, în stânga portarului Moga, asistent la această fază. Din acest moment, balanţa jocului se înclină vizibil în favoarea gazdelor, care preiau controlul şi îşi creează tot mai multe ocazii la poarta oaspeţilor. Energeticianul îşi măreşte avantajul de pe tabela de scor în min.30, urmare a unei reuşite combinaţii între Nicoară şi Vlad Rusu, iar acesta pune latul din interiorul careului şi trimite plasat la semi-înălţime, pe lângă Moga. Deci, 2-0 pentru elevii lui Cristian Dulca, aceştia intrând la vestiare, după 45 de minute de joc, cu un avantaj liniştitor.
Repriza secundă va fi la discreţia gazdelor, care au făcut spectacol prin evoluţia întregii formaţii, dar şi datorită faptului că au reuşit să mai înscrie două goluri. În minutul 89, am notat încă o combinaţie elegantă între Stoenac şi Vlad Rusu, iar acesta din urmă trimite plasat, pe lângă portarul din Oradea, ieşit neinspirat în faţă.
Acelaşi Vlad Rusu stabileşte scorul final în minutele de prelungire, cu un şut puternic de la distanţă, portarul oaspeţilor de la Luceafărul, Moga respinge în faţă, atacantul Energeticianului insistă şi împinge mingea în plasă. Scor final: Energeticianul- Luceafărul 4-0.
Energeticianul: H. Moldovan – Rob. Petre, D. Lung, Ninu, D. Drugă, Vl. Tudorache, C. Cristea, C. Neagu, Cioiu, V. Nicoară, Vl. Rusu Rezerve: Bg. Miron – M. Ioniţă, Andr. Dragu, G. Enache, Stoenac, Al. Neacşa, C. Ionică Antrenor: Cristian Dulca
Luceafărul: Moga – Torişte, Oroş (cpt.), Opriş, Vas. Pop, G. Paraschiv, Codoban, Băican, Prejmerean, D. Lukacs, Gunie Rezerve: Goia – Al. Dulca, Chiorean, Luduşan, Ban, Preoteasa, Mitrică Antrenor: Cristian Lupuţ
Au arbitrat: Mircea Ardelean (Arad); Asistenţi: Casian Băla (Arad) şi Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.