Sport

FOTBAL Liga a II-a. Devenii, lideri în serie după victoria de acasă

În partida disputată pe terenul de la poalele Cetății, echipa CSM Deva a câștigat derby-ul seriei 7 din Liga 3, dar și cel al județului Hunedoara, învin­gând fostul lider al clasamentului cu 3-1.

Mereu în atac
Primele 20 de minute au fost seci, fără să notăm vreo ocazie, dar în mi­nu­tul 21 gazdele au avut o bună acțiune pe care au finalizat-o cu un gol după un corner, executat de Doboș, iar mingea a intrat în poarta oaspeților. Dar bucuria celor de la CSM Deva nu a durat mult, pentru că, la faza următoare, din minutul 22, Jiul a egalat după un șut al lui Ferahaoui din marginea careului mare. Echipa gazdă revine în atac și are patru cornere consecutive. În minutul 32, Mocanu a fost deposedat în careul mic, a urmat un corner executat de același Doboș, iar Modan, cu o lovitură de cap, a înscris sec în poarta celor din Valea Jiului, astfel că scorul a devenit 2-1 pen­tru CSM Deva. Devenii au stat mereu în atac, au ratat situații bune prin Rus (relua­re cu capul, puțin pe lângă), Toma și Gavrilă blocați, în 6 metri, la aceeași fază, de fundașii Jiului, iar șutul lui Modan, din marginea careului mare, oco­lește, de puțin, poarta jucătorilor de la Jiul Petroșani. Repriza s-a încheiat cu un șut bun al lui Modan, deviat de un fundaș advers.
Imediat după reluarea partidei, în repriza secundă gazdele își vor majora avantajul, în minutul 51 după ce Popescu, portarul Jiului, respinge un șut al lui Toma, scăpat singur, iar din cor­nerul rezultat, centrarea lui Doboș este reluată, cu capul, în plasă adversă, de același Nicu Modan. Chiar și la acest scor, jucătorii de la CSM Jiul Petroșani nu au renunțat la luptă și au ratat în două rânduri, prin Dănăilă. Meciul s-a în­cheiat cu o victorie a devenilor, care au câștigat cu 3-1. În urma acestei victorii, prima de pe teren propriu din acest sezon, echipa CSM Deva urcat în fotoliul de lider al seriei.
CSM Deva a jucat cu Eduard Beke – Claudio Mocanu, Mario Bărăitaru, Ionuț Rus, Alexandru Doboș (cpt.) – Gabriel Stoi, Alexandru Stoica (Lucian Buzan 63) – Vlad Toma (Robert Tamaș 84), Adrian Bedea (Valentin Munteanu 84), Andrei Gavrilă ( Daniel Creciunesc 72) – Nicu Modan (Moses Baidoo 72), iar rezerve neutilizate au fost Vlad Frumuzache – Octavian Ionică, Roland Kelemen, Kayondo Mahadi, cu Marius Sîrbu (antrenor principal), Dorian Gugu, Constantin Vișan (antrenori secunzi), Jozsef Magyari (antrenor cu portarii).

Rezultatele etapei a 7-a:

  • CS Gilortul Tg. Cărbuneşti – FCU Craiova SA II 3 – 1
  • CSM Deva – CSM Jiul Petroşani 3 – 1
  • CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CSO Turceni 6 – 1
  • ACSO Filiaşi – AFC Voinţa Lupac 5 – 0
  • Universitatea Craiova 2 – ACS Viitorul Şimian 4 – 3

În clasament conduce CSM Deva cu 15 puncte, urmată de ACSO Filiași cu 13 puncte și de formațiile CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și CSM Jiul Petroșani, cu câte 12 puncte. (N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura