Sport

AVANCRONICĂ. Deplasare pe un teren greu, la propriu şi la figurat

Claudiu Sav

Runda a noua înseamnă o deplasare de peste 400 de kilometri pentru echipa noastră, care va închide (și) această etapă, cu un duel pe terenul celor de la CS Tunari. Jocul din sudul țării are loc luni, de la ora 16:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 1 și Prima Sport.

Şi-a găsit busola
„Corbii albaştri” sunt în căutarea celui de-al doilea succes extern de la re­ve­nirea în liga secundă, după cel obţinut, tot în apropierea Capitalei: 2-1 cu Progresul Spartac, la Buftea. Adversara din etapa a noua şi-a găsit „busola” chiar înaintea confruntării cu echipa noastră, cu două rezultate pozitive la rând în campionat. A fost 2-1 pe terenul ultimei clasate („dublă” Mihai Leca) şi 1-0, acasă, cu FK Csikszereda (Plumbuitu), după şase jocuri în care reuşise să strân­gă doar un singur punct, după 1-1, tot pe teren propriu, cu FC Argeş. În urma acestor rezultate, formaţia din Ilfov ocupă locul 17, înaintea duelului cu cor­viniştii, cu golaveraj negativ, având marcate 8 goluri şi primite 17. În plus, roş-albii au bifat şi o remiză, 1-1, cu CSU Craiova, fiind la doar câteva minute de a bifa trei puncte în grupele Cupei României, acolo unde prim-divizionara a egalat în minutul 90.

Noul antrenor debutează în jocul cu Corvinul
Gruparea ilfoveană se numără printre formaţiile care şi-au schimbat deja banca tehnică, în actuala stagiune. Acest lucru s-a întâmplat după eşecul sever suferit cu CSC Dumbrăviţa, 1-6, par­tidă la finalul căreia antrenorul Florin Stânga şi-a anunţat demisia. Astfel, după trei jocuri în care formația ilfo­veană a fost condusă de antrenorul inte­rimar Alin Ilin, Ștefan Odoroabă a fost instalat ca „principal”, după des­păr­ţirea sa de CSM Alexandria – cu care a reuşit promovarea în Liga a doua. Este vorba de o revenire a acestuia la Tunari, acolo unde a mai antrenat în trecut, la nivelul Ligii a treia. Din staff-ul său teh­nic mai fac parte Alin Ilin, ca antrenor se­cund, și Cornel Fulga, ca antrenor de portari, antrenorii de casă ai clubului. Totodată, a fost cooptat și Andrei Zisu, ca preparator fizic.

În lot, jucători cu multe minute în prima ligă
Deşi se află la doar prima experienţă în cel de-al doilea eşalon, CS Tunari are un lot în care se regăsesc mai mulţi ju­cători care au adunat, de-a lungul tim­pului, în total, peste 600 de prezenţe în primul eşalon. Este vorba de Mihai Leca, cel care a trecut, printre altele, pe la Oţelul, Concordia Chiajna, Chindia Târgovişte sau FC Argeş, dar şi despre Andrei Sin (fost la Viitorul, CSU Craiova, ASA Târgu Mureş, Poli Iaşi, Dinamo), ori despre bulgarul Mirko Ivanovski, care a mai evoluat, în trecut, pentru Astra Giurgiu, CFR Cluj, Dinamo, Petrolul şi Concordia. Dincolo de acest aspect, pe cor­vinişti îi va aştepta la Tunari şi o su­pra­faţă de joc care, din păcate, nu se ridică la nivelul ligii a doua (foto), lucru sub­liniat şi de oficialii celor de la FK Csikszereda şi CSU Craiova, după par­ti­de­le disputate pe „Comunalul” localităţii care numără peste 5.000 de suflete.
„O echipă cu un antrenor nou, ceea ce de multe ori poate aduce un plus e­chipei, pentru că toată lumea vrea să de­mons­treze noului antrenor că îşi merită locul în primul 11. Ştim ce ne aşteaptă la

Tunari, ştim că nu e cea mai bună su­prafaţă de joc, toată săptămână am discutat cu băieţii, le-am pus în vedere toate aceste aspecte. Nu va fi un meci simplu, sută la sută! Au o echipă cu ex­pe­rienţă, au câţiva jucători cu nume, dar noi vom încerca să ne facem treaba cât mai bine şi să venim cu toate punctele.
E posibil ca noul antrenor să vină să îşi pună amprenta, să aducă un nou stil, difetrit de cel al predecesorului său. Dar nu va fi simplu nici pentru ei, pentru că au început campionatul într-un sistem, acum probabil va fi altceva… dar pe noi trebuie să ne intereseze ce facem noi pe teren. Avem două înfrângeri, în de­pla­sare şi acasă, suntem datori să arătăm că nu aceasta este faţa echipei şi să obţinem un al doilea succes afară”, a de­clarat antrenorul nostru, Florin Maxim (foto), înaintea deplasării din sudul ţării.
Confruntarea de la Tunari va fi ultima înaintea unei noi întreruperi a cam­pio­na­tului, prilejuită de acţiunile echipelor naţionale ale României.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura