Fotbal juvenil: Jucătorii deveni, supervizaţi de agenţi FIFA din Italia

Nicolae Gavrea

Săptămâna trecută, doi cunoscuţi agenţi FIFA din Italia, Livio Colombo şi Antonio Gravinese, s-au aflat pentru câteva zile la Deva pentru a superviza pregătirile grupelor de copii de la CNS Cetate Deva, în perspectiva recrutării lor pentru pregătire în centre fotbalistice italiene.
Vizita celor doi a fost intermediată de către Doru Sapta, fost preşedinte al Federaţiei Române de Judo, cel care anul acesta a avut posibilitatea să participe cu fiul lui, Paul Sapta, şi cu Radu Zamfir (un alt jucător de perspectivă din Bucureşti) la un stagiu de pregătire la Palena, regiunea Cheti, în Italia, de unde 10 tineri jucători au fost apoi recrutaţi pentru a evolua în campionatele din serie A, B şi C din Italia sau la Luganno (Elveţia).
Agenţii FIFA de care am amintit au urmărit la Deva grupele de copii născuţi între anii 2001 şi 2003, punând mare atenţie pe modul în care aceşti tineri se pregătesc, cum acţionează în teren, pe controlul balonului şi pe rapiditatea în dezvoltatea acţiunilor din jocul de fotbal.
Fără a face vreo menţiune asupra vreunui jucător pe care l-au luat în evidenţă, cei doi agenţi au făcut aprecieri pozitive la modul în care s-au prezentat jucătorii deveni la această vizionare.
Livio Colombo a precizat că se doreşte ca anul viitor, mai precis în luna iunie, să fie organizat la Deva un stagiu internaţional la care să participe antrenori şi agenţi FIFA cunoscuţi, atât din Italia, cât şi din România. El a declarat: „Ne dorim o bună colaborare cu centrul de la Deva şi vrem ca de aici să avem tineri pe care să îi selectăm în viitor pentru a se pregăti în Italia şi apoi să joace la echipe cunoscute. În ultimii opt ani, am avut posibilitatea să recrutăm circa 50 de jucători tineri care acum joacă la formaţii consacrate, la Parma, AC Milan, Torino“.
La rândul său, Antonio Gravineze a declarat că „organizarea stagiului internaţional din luna iunie 2019 la Deva poate fi o bună acţiune pentru promovarea fotbalului din Deva şi din România, iar tinerii de aici pot avea o bună şansă de a se face cunoscuţi pe plan internaţional, dacă vor fi recrutaţi pentru pregătire în Italia“.
Cei doi agenţi italieni au avut discuţii interesante cu preşedintele grupării devene, prof. Daniel Simina, cu prof. Marius Sârbu, antrenor în cadrul clubului devean, participant la câteva acţiuni de pregătire ale antrenorilor în Germania şi Elveţia, cu alţi tehnicieni care pregătesc grupele de copii de la centrul devean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.