Fotbal. Jiul Petroşani este oficial în Liga a III-a

Echipa de fotbal CSM Jiul Petroşani a fost acceptată, oficial, în Liga a treia, după ce a achitat cu sprijinul primăriei din municipiul Petroşani garanţia de peste 20.000 de lei şi autorităţile locale au girat că echipa poate face faţă în acest eşalon din punct de vedere financiar.
Managerul echipei de fotbal, tehnicianul Damian Militaru, a declarat. „Sunt foarte bucuros că am făcut acest pas. Le-am dat o palmă morală celor care spu­neau că primarul şi noi nu vrem să promovăm. Este un pas important şi nu ne vom opri aici. Jiul Petroşani este un brand. Dacă nu ar fi fost Primăria Petroşani de partea noastră, nu am fi reuşit. Ne va fi foarte greu, pentru că avem în echipă doar jucători din Vale. Nu toţi sunt ex­perimentaţi, dar este un început pentru noi”, a declarat Damian Militaru.
Data limită pentru completarea locurilor vacante în ediţia 2020/2021 a Ligii 3 a expirat vineri, 21 august iar campionatul va începe la data de 12 septembrie, cu 10 serii împărţite pe criterii geografice, având fiecare 10 formaţii.
Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat referatul Departamentului Competiţii al FRF cu privire la cluburile care urmează să ocupe locurile din campionatul Ligii 3, după ce Comitetul Executiv a decis un sistem competiţional cu 100 de echipe în componenţă.
După barajul de promovare au fost admise în Liga a III-a CSM Jiul Petroşani, Minerul Costeşti, CA Oradea şi Sporting Juniorul Vaslui, iar Bărăganul Ciulniţa nu s-a înscris, locurile vacante fiind ocupate de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 şi Academica Clinceni 2, ca şi formaţia Kids Tâmpa Braşov, club care a avut echipă la Liga Elitelor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.